Hey Toyota, breng deze nieuwe Camry eens heel snel uit in ons land

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze week even bij moet komen, want het is lang geleden dat we zoveel goed en mooi nieuws uit Azië hebben gezien.

Eerst presenteerde Kia de prachtige Stinger GT 4-deurs Coupé, toen kwam Lexus met de vernieuwde LS die meteen de mooiste in z’n klasse is en nu hebben we ook nog de nieuwe Toyota Camry voor je.

De oudere lezers onder jullie zullen dan denken, ken ik die niet ergens van? Jazeker, want de Camry werd tot in 2004 ook in Europa en dus ook bij ons verkocht. Het model was echter geen daverend succes, dus veel hebben er nooit van rondgereden en dat was dan ook de reden voor Toyota om de verkoop te stoppen.

Dat in tegenstelling tot de Verenigde Staten, waar het model al veertien jaar op rij (!) de bestverkochte auto is. Het zal je dan ook niet verbazen dat de nieuwe generatie Camry deze week tijdens de NAIAS in Detroit gepresenteerd wordt en kijkend naar de foto’s kan ik niet anders concluderen dan dat dit de derde prachtige auto uit Azië van deze week is.

De Japanners en Koreanen laten duidelijk zien dat je voor design geen Italianen (Alfa Romeo Giulia anyone?) meer nodig hebt. Wat mij betreft kan deze Camry zo hier op de markt gebracht worden en de concurrentie aangaan met nieuwe middenklassers zoals de nieuwe Opel Insignia bijvoorbeeld.

Op technisch gebied kunnen we je nog melden dat onder de kap een 178pk sterke 2,5-liter viercilinder benzine te vinden is die ook als hybride met een extra elektromotor geleverd gaat worden. Leuk wordt het echter met de 3,5-liter V6 die met de veranderende bijtelling (22%) ook gewoon interessant voor ons land zou kunnen zijn.

Dus Toyota, zorg dat er zo snel mogelijk een Europese versie van komt, want hier is de nieuwe Camry in ieder geval al van harte welkom. Dan mag je de Avensis houden, want die koopt toch niemand. Over win-win situaties gesproken...

Leave a reply