Hier voorlopig niet te zien: Toyota Fuel Cell Sedan

De Fuel Cell Sedan (‘waterstofauto’) van Toyota heeft volgens de Japanners alles in zich om een succes te worden. Hij stoot geen enkele schadelijke stof uit, je kunt hem in drie minuten tanken en hij heeft een actieradius van honderden kilometers.

Toch komt deze auto, die in 2015 in productie gaat, voorlopig niet naar Nederland. In ons land zijn vooralsnog weinig waterstof tankstations en de uitrol van die tank-infrastructuur vordert langzaam.

Desondanks heeft Toyota ervoor gekozen om het definitieve exterieur van de Fuel Cell Sedan vandaag in Europa te onthullen. Op de Paris Motor Show werd zojuist de waterstofauto voor het eerst aan het publiek getoond.

Vanaf – naar verwachting – komende zomer wordt de auto geleverd in een aantal Europese regio’s waar geïnvesteerd is (en wordt) in de infrastructuur van waterstof tankstations.

Toyota Fuel Cell Sedan blauw 2015 02

De Fuel Cell Sedan van Toyota is het resultaat van meer dan 20 jaar testen in de praktijk. De vierdeurs 4-zitter behield in grote lijnen van de avant-garde carrosserie die Toyota de eerste Fuel Cell Concept Cars meegaf. Vanzelfsprekend kregen zaken als de extraverte grille, koplampen en het bijzondere dak een make-over.

Onderhuids is de Fuel Cell Sedan net zo baanbrekend als de hybride Prius dat was bij zijn marktintroductie in 1997. Om de ruimte aan boord te maximaliseren én om het zwaartepunt optimaal te krijgen, werden alle waterstof onderdelen inclusief de twee extreem sterke brandstoftanks, batterij én de waterstof cel in de bodem van de auto geïntegreerd.

Onder de motorkap treffen we slechts de elektromotor aan, samen met een boost convertor en het elektronische regelsysteem.

Toyota Fuel Cell Sedan blauw 2015 03

Het bijzondere van de Fuel Cell Sedan is dat Toyota kans heeft gezien de aandrijflijn te ontdoen van een luchtbevochtiger, die nodig is om de fuel stack optimaal te laten functioneren. De nieuw toegepaste techniek zorgt voor een vereenvoudigde aandrijflijn waardoor het systeem betrouwbaarder, compacter, lichter en bovendien goedkoper is geworden.

Toyota start de productie van de Fuel Cell Sedan begin 2015 rustig op. De eerste exemplaren rollen in April volgend jaar van de band, kosten zo’n 7 miljoen Yen (50.000,- euro) exclusief belastingen en zijn bedoeld voor de Japanse markt, waar stevig wordt geïnvesteerd in de tank infrastructuur in en rond Tokyo.

Een paar maanden later volgen – naar verwachting – die regio’s in de Verenigde Staten en Europa waar (binnenkort) waterstof getankt kan worden. Wat de Fuel Cell Sedan buiten Japan gaat kosten, is nog niet bekend gemaakt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: