Hier wordt je hebberig van: Techart geeft Porsche 718 Cayman en Boxster meer powerrrrr

Porsche-tuner Techart laat tijdens de komende AutoSalon van Genève de nodige nieuwtjes zien. Zo beleven niet alleen de GrandGT op basis van de nieuwe Panamera Turbo en de GTstreet R Cabriolet & Coupé op basis van de 911 Turbo hun première, maar ook de onder handen genomen 718 Cayman en 718 Boxster modellen.

Techart versterkt het sportieve karakter van deze modellen. Zo geeft de Techart Aerokit zowel de 718 Cayman als de 718 Boxster een agressiever uiterlijk. Dankzij een verlagingsset en de montage van een setje 21-inch Formule IV lichtmetalen velgen staan de 718 modellen weer helemaal lekker in de schijnwerpers.

Pas echt leuk wordt het wanneer de TA 082 / S1 Powerkit gemonteerd wordt. Dan stijgt het vermogen tot 400pk en kan de 2,5-liter viercilinder Porsche, wie had dat ooit gedacht, in 3,9 seconden naar de 100 km/h knallen.

Ter vergelijking: dat is net zo snel als een 911 Carrera S. De topsnelheid van beide 718 modellen komt overigens uit op net geen 300 km/h (296 om precies te zijn).

Techart Manufactory biedt verder nog een keur aan geselecteerde carbon en leder opties en met behulp van een nieuwe uitlaatsysteem krijgt ook de viercilinder een lekker diepe, krachtige boxersound.

Meer volgt binnenkort!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: