Hipstermobiel: Audi A1 Citycarver

Audi introduceert de A1 Citycarver, een nieuwe hippe uitvoering van dat model. Qua technologie en design heeft de 4,04 meter lange Citycarver natuurlijk de A1 Sportback als uitgangspunt.

Aan de buitenkant onderscheidt deze nieuwe A1-variant zich door zijn stoere offroadlooks. De grote, achthoekige Singleframe is een verwijzing naar die van de Audi Q SUV-modellen. De forse honingraatgrille is in matzwart uitgevoerd. Twee kenmerkende uitsparingen boven de grille onderscheiden deze uitvoering verder van de A1 Sportback. De roestvrijstaal-kleurige bodembescherming hint naar de offroadprestaties van de A1 Citycarver.

Of die prestaties er daadwerkelijk zijn zullen we maar in het midden laten, maar feit is wel dat je dankzij een ongeveer 4 centimeter grotere grondspeling net even iets verder komt op een bospaadje in de Alpen dan de normale Sportback zou doen. Die speling zorgt als bijkomend voordeel overigens ook nog voor een gemakkelijkere in- en uitstap en een beter zicht rondom.

Het nieuwe onderstel met de grotere rijhoogte is verantwoordelijk voor een 35 mm hogere ophanging. Het overige deel komt voor rekening van de grotere velgen. De wielkasten en nieuw ontworpen dorpels hebben in kleur contrasterende opzetdelen. Achter komt de robuuste uitstraling van de voorzijde terug in de bumper. Een andere highlight is de standaard S-Line dakspoiler.

Naast de negen beschikbare carrosseriekleuren is het dak van de A1 citycarver in een contrastkleur (Mythos zwart metallic of Manhattan grijs metallic) te bestellen. Met het black stylingpakket worden alle onderste carrosserieaccenten – normaliter in grijstinten en een roestvrijstaal-kleur – in diepzwart geleverd.

In ons land wordt de A1 Citycarver uitsluitend geleverd in de Epic-uitvoering. Die beschikt standaard over zaken als 17"-inch lichtmetalen velgen, middenarmsteun, contrastpakket 1, cruise control, multifunctioneel stuurwiel, voorbereiding navigatie, Audi virtual cockpit en LED achterlichten.

Ook in het interieur onderscheidt de Citycarver zich van de normale A1. De ventilatie, tunnelconsole en portieren zijn voorzien van sierdelen in een mint-, koper-, oranje- of grijstint. Een volledig digitaal instrumentarium is standaard (Audi virtual cockpit), MMI navigatie plus is naar wens leverbaar.

Dit geavanceerde infotainmentsysteem wordt bediend via het 10,1"-inch touchscreen of via stembediening. Aanvullend biedt Audi functies als navigatie via Google Earth, online verkeersinformatie, parkeerinformatie, hybride radio en een Wifi-hotspot voor mobiele apparaten als onderdeel van Audi connect. De Audi phone box integreert een smartphone naadloos met de auto; het optionele Bang & Olufsen 3D Premium Sound System levert 560 watt aan vermogen.

Dankzij het Dynamic-pakket stuurt de Citycarver volgens Audi een stukkie agieler. Dat pakket bestaat uit remschijven met sportief gekleurde rode remklauwen, het Audi drive select dynamische handlingsysteem, een sound actuator en een onderstel met instelbare dempers. Audi drive select is ook als individuele optie beschikbaar. In combinatie met het Dynamic-pakket levert Audi velgen tot maximaal 18"-inch.

De Citycarver is vanaf half augustus te bestellen en staat komende herfst bij de betere esprecciozaak, correctie de Audi-dealer.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: