Hoe groot is de range van de nieuwe Audi E-tron GT? En wat je verder moet weten

Na bijna drie jaar presenteert Audi in de vorm van de E-tron GT de nieuwste elektrische auto van het merk. Dat is best lang, als je weet dat de technische basis van deze sportsedan gevormd wordt door de Porsche Taycan, hetgeen mijn dochter van vier aan de vorm al kon herkennen.

De E-tron GT is echte wel een fractie langer (3 cm) en hoger (3 cm) dan de Taycan, maar smaller (1 cm). De wielbasis is identiek, 2,90 meter om te zijn. De afmetingen tussen de E-tron GT en de RS E-tron GT ontlopen elkaar niet veel. De RS is een fractie korter.

Het uiterlijk wordt verder bepaald door de grote spoorbreedte, de velgen (19”-21”-inch) en het lage silhouet (hoogte 1,41 m). De Cw-waarde van 0,24 en actieve aerodynamische elementen als de elektronisch aangestuurde achterspoiler en luchtinlaten dragen bij aan het realiseren van een ruime actieradius, die volgens Audi 487 kilometer volgens WLTP bedraagt, wat volgens mijn ervaring in het dagelijkse leven uitkomt op een range van tussen de 320 en 330 kilometer.

Hetgeen ook zo’n beetje het geval is voor de Porsche. Het zal je dan verder niet verbazen dat de technische basis van de E-tron GT ook door de Taycan wordt gelegd en dat de complete architectuur inclusief de elektromotoren, de wielophanging en de batterij direct uitwisselbaar zijn met z’n collega uit Zuffenhausen. Om de bewegingsvrijheid achterin te vergroten, is in de vloer, waarin het accupakket ligt, een uitsparing gemaakt waardoor de voeten onder de sportstoelen passen.

Voor de E-tron GT zijn naar goed Duits gebruik drie LED-verlichtingsvarianten leverbaar. Standaard zijn LED-koplampen met dynamische richtingaanwijzers. Daarnaast is Matrix LED-verlichting leverbaar, desgewenst zelfs in combinatie met Audi Laser Light, dat voor extra lichtopbrengst zorgt bij gebruik van grootlicht.

Binnenin is het centrale deel van het dashboard op de bestuurder gericht. De Virtual Cockpit Plus en het in een pianozwarte behuizing gevatte MMI display dragen bij aan een cleane uitstraling. De zitpositie voorin is sportief laag. Tussen de standaard sportstoelen bevindt zich een brede en ruime middenconsole.

Het nieuwe ‘leather-free designpakket’ laat volgens Audi zien hoe de toekomst van luxe er uit ziet: in plaats van leder gebruikt Audi bekleding die is gemaakt van gerecyclede materialen.

De E-tron GT heeft een 175 kW/238 pk sterke elektromotor op de vooras en een 320 kW/435 pk sterke motor op de achteras. Het systeemvermogen bedraagt 350 kW/476 pk. In Boost-modus is zelfs 390 kW/530 pk beschikbaar. Het maximale koppel bedraagt 630 Nm (640 Nm in boost-modus). In Boost-modus vergt de acceleratie van 0-100 km/h 4,1 seconden. De topsnelheid bedraagt 245 km/h.

Dankzij een 335 kW/456 pk sterke elektromotor op de achteras heeft de RS E-tron GT een systeemvermogen van 440 kW/598 pk (475 kW/646 pk in Boost-modus) en een koppel van 830 Nm. Hij accelereert in 3,3 seconden van 0-100 km/h. De (begrensde) topsnelheid bedraagt 250 km/h. De razendsnelle acceleraties zijn mede te danken aan de tweetraps transmissie. De tweede versnelling is daarbij gedacht voor maximale efficiency.

Ook gejat van de Taycan: speciale luidsprekers geven zowel binnen als buiten een speciale, herkenbare sound weer. De sound(intensiteit) is via Audi drive select in te stellen.

Doordat elke as over een eigen elektromotor beschikt, hebben de E-tron GT-modellen Quattro vierwielaandrijving met volledig variabele aandrijfkrachtverdeling. In ‘efficiency-modus’ zijn de GT’s voorwielaangedreven, maar zodra de omstandigheden dat vereisen (gladheid, vraag naar vermogen) komt de achterwielaandrijving er automatisch bij. Dat gebeurt in fracties van seconden (5 keer sneller dan bij het mechanische quattro-systeem).

Als de bestuurder het ‘gaspedaal’ loslaat, gaan de e-tron GT-modellen ‘zeilen’ voor maximale efficiency. Het merendeel van alle dagelijkse remacties (vertraging tot 0,3 G) wordt uitgevoerd door de elektromotoren. Zo is tot 265 kW aan energie terug te winnen. De bestuurder kan tevens kiezen uit verschillende energieterugwinmodi.

Het lithium-ion batterijpakket (85 kWh netto capaciteit) is in de wagenbodem geplaatst. Het draagt bij aan een laag zwaartepunt, een ideale gewichtsverdeling (circa 50:50) én de crashbestendigheid.

Vier aparte koelcircuits maken het mogelijk om het accupakket op de optimale temperatuur te houden en het interieurklimaat perfect in te stellen. Een efficiënte warmtepomp, die restwarmte van het accupakket gebruikt, speelt een sleutelrol bij de interieurverwarming.

Laden kan op vele manieren: van 11 kW wisselstroom (AC) tot 270 kW gelijkstroom (DC). In het laatste geval volstaat 5 minuten laden voor 100 kilometer extra reikwijdte. Het laden van 5-80% duurt onder ideale omstandigheden nog geen 23 minuten.

Het onderstel heeft veel aluminium componenten. Vierwielbesturing is optioneel. Een remsysteem met stalen schijven rondom is standaard. De RS E-tron GT heeft standaard remmen met gecoate schijven (wolfraamcarbide).

Dit systeem zorgt voor extra remkracht. De lagere slijtage beperkt ook de uitstoot van remstof. Optioneel is een remsysteem met keramische remschijven leverbaar.

De driekamer-luchtvering met adaptieve demping (standaard op de RS) maakt een rijgedrag op afroep mogelijk. Via Audi drive select kan de bestuurder kiezen voor maximaal comfort, pure sportiviteit of een tussenvorm.

Het electronic chassis platform (ECP) stuurt de onderstelsystemen aan. Een sperdifferentieel op de achteras (standaard op RS e-tron GT) zorgt voor nog meer rijplezier.

Het standaard MMI navigatie plus systeem maakt gebruik van dataoverdracht met LTE-snelheid en een wifi-hotspot is geïntegreerd. Uiteraard kunnen E-tron GT-rijders gebruik maken van de diensten van Audi connect. Deze zijn beschikbaar in pakketten.

Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde functies op afstand te bedienen. Bij één van de pakketten is online verkeersinformatie en navigatie met Google Earth inbegrepen.

Amazon Alexa (de virtuele assistent) is beschikbaar en dat geldt tevens voor Car-to-X-diensten. Die laatste maken het door communicatie met verkeerslichten bijvoorbeeld mogelijk om maximaal te profiteren van een ‘groene golf’.

De E-tron GT routeplanner berekent altijd de snelste route met de kortst mogelijke tussenstops bij snellaadpunten. Voor aankomst bij zo’n laadpunt zorgt de E-tron er automatisch voor dat de batterij de optimale temperatuur heeft.

Beide GT’s worden in de Böllinger Höfe-fabriek in het Duitse Neckarsulm geproduceerd. De productie geschiedt CO2-neutraal en Audi zet daarbij tevens in op het beperken van het gebruik van grondstoffen. Elke e-tron GT ondergaat een testrit van 40 kilometer voordat hij naar de dealer wordt getransporteerd.

De Audi E-tron GT en RS E-tron GT worden in mei in ons land verwacht. De exacte specificaties worden evenals de prijzen op korte termijn bekendgemaakt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: