Hoe snel is de Ferrari LaFerrari nou eigenlijk?

Een echte head-on vergelijking tussen de Ferrari LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918 Spyder zal er waarschijnlijk wel nooit komen.

Ferrari wil er namelijk geen auto voor beschikbaar stellen en dreigt iedere huidige eigenaar die aan een onafhankelijke test mee wil werken aan de schandpaal te nagelen en ook nooit meer een speciaal model aan de betreffende persoon te leveren.

De Italianen hebben sinds de F50 al geen vergelijkende testen van de F-cars (F50, F60 Enzo, LaFerrari) meer toegestaan en dus gaat dat nu ook niet gebeuren. Zelfs McLaren is huiverig om met de P1 een test te laten doen, maar wil na lang aandringen wel meewerken. Alleen Porsche doet niet zo moeilijk en levert zonder problemen een 918 Spyder voor het nodige testen.

Porsche 918 Spyder McLaren P1 drifting

Vanwege bovenstaande weten we dus al het nodige van de P1 en 918 Spyder, maar Ferrari heeft altijd nogal vaag gedaan over de echte prestaties van de LaFerrari. Zo kregen we op aanvraag uit Maranello niet veel meer dan een 0-100 km/h sprinttijd in “ minder dan 3 seconden” toegestuurd.

Exacte cijfers waren simpelweg niet te krijgen. Tot nu tenminste, want Motor Trend is het gelukt om een LaFerrari te voorzien van wat meetapparatuur en kreeg de snelste Ferrari ooit in slechts 2,4 seconden op de 60Mph (97km/h).

Daarmee is de LaFerrari overigens net zo snel als de vierwielaangedreven Bugatti Veyron en sneller dan de P1 en 918 Spyder volgens fabrieksopgave. Enkele testers die de Porsche voor een rondje meenamen hebben echter al duidelijk snellere tijden op de klok gezet.

In de video hieronder zie je alles wat je verder nog moet weten, inclusief een grafische vergelijking tussen het genoemde hypercar-trio en een Nissan GT-R als referentie.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: