Hoge hebfactor: Alfa Romeo Stelvio First Edition is bestelbaar

In navolging van de Stelvio Quadrifoglio, introduceert Alfa Romeo wederom een versie die topprestaties levert: de Stelvio First Edition. Deze eerste exclusieve versie van de Stelvio, die overigens per direct besteld kan worden, beschikt over een zeer rijke standaard uitrusting.

De Alfa Romeo Stelvio First Edition is voorzien van de nieuwe 2,0-liter viercilinder aluminium benzinemotor die een vermogen van 280 pk levert bij 5.250 toeren en maximumkoppel van 400 Nm bij 2.250 toeren. De sprint van 0 naar 100 km/h raffel je binnen 5,7 seconden af en daarmee is de Stelvio in deze uitvoering de snelste in z'n segment is volgens de Italianen.

Wat mij betreft is dat niet waar, want deze Duitse concurrent doet het nog eens 0,3 seconden sneller, maar dat even geheel terzijde.

Behalve de elektro-hydraulische klepbediening is de 2.0 trouwens ook voorzien van een 2-in-1-turbo en directe brandstofinspuiting onder hoge druk (200 bar), die samen zorgen voor uitzonderlijk snelle reacties op het gaspedaal, ongeacht de snelheid, terwijl het brandstofverbruik beperkt blijft.

Alfa Romeo rust de Stelvio First Edition standaard uit met 20"-inch lichtmetalen velgen, kleurrijke remklauwen, Bi-Xenon verlichting met LED mistlampen, privacy glas achter en courtesy verlichting bij de deurhendels.

Het sportieve interieur is overzichtelijk en volledig ingericht op de bestuurder. Het kleine, rijdersstuurwiel met geïntegreerde startknop en de aluminium schakelflippers zijn standaard, evenals de elektrisch verstelbare en verwarmbare met leder beklede stoelen.

Het 8,8"-inch Connect 3D Nav-systeem, ontwikkeld samen met Magneti Marelli, biedt diverse geavanceerde features en functies zoals de nieuwste HMI (human machine interface).

Connect 3D Nav is uitgerust met stemherkenning en biedt connectiviteit met smartphones en tablets. Andere functies zijn Bluetooth, DAB-radio-ontvangst, navigatie met 3D-kaarten en kaartupdates via TomTom.

De standaarduitrusting omvat vierwielaandrijving met Q4-techniek die de tractie zo snel verdeelt dat de prestaties, veiligheid en efficiency op een ongekend hoog niveau staan. Het Q4-systeem garandeert de voordelen van een vierwielaangedreven-systeem en bovendien zorgt voor het rijplezier van een achterwielaandrijver.

De vierwielaandrijving in de Stelvio First Edition omvat een actief tussendifferentieel en een voordifferentieel, die speciaal zijn aangepast aan de technische eisen van Alfa Romeo. Om het hoge koppel optimaal te verdelen over de voor- en achteras, monitort het Q4-systeem voortdurend wat de auto doet en hoeveel grip de banden hebben.

Onder normale omstandigheden rijdt de Stelvio First Edition met Q4-systeem als een achterwielaangedreven auto: alle koppel gaat naar de achterwielen. Zodra de achterwielen grip dreigen te verliezen, wordt meteen tot 50 procent van het koppel naar de vooras geleid via het speciale middendifferentieel.

Het systeem biedt alle voordelen van vierwielaandrijving - veiligheid, stabiliteit en tractie - en zorgt ook voor minder brandstofverbruik, extra snelle reacties en het rijplezier dat een sportieve achterwielaandrijver biedt.

Bovendien bestaat de standaarduitrusting van de Stelvio First Edition uit nieuwe, efficiënte actieve veiligheidsvoorzieningen als Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) en voetgangerssignalering, het Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW) en cruisecontrol met snelheidsbegrenzer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: