Hollands Glorie: Donkervoort D8 GTO Bilster Berg Edition

Ergens in het afgelopen jaar opende het kleine Nederlandse Donkervoort een vestiging op het gloednieuwe Duitse Bilster Berg Drive Resort en passant werd ook meteen maar even het ronderecord op dit nieuwe circuit verbeterd.

Reden voor het merk dus om een feestje te vieren en wel in de vorm van de D8 GTO Bilster Berg Edition. Deze speciale editie van de D8 zal in een oplage van slechts veertien exemplaren worden gefabriceerd en kost in ons land een dikke twee ton, 204.000,- euro om precies te zijn.

Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-004

De 2,5 liter vijfcilinder Audi-turbomotor onder de kap beschikt helaas nog steeds over 380Pk, maar heeft dankzij een lichtgewicht vliegwiel en een race-koppeling een nog betere gaspedaalrespons. De sprint naar de 100 km/h neemt 2,8 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 270 km/h. Dat is overigens gelijk aan de prestaties van een “normale” D8 GTO in Performance-uitvoering, waar de Bilster Berg versie op gebaseerd is.

Verder wordt een rolkooi gemonteerd en moeten nieuwe schokdempers van Intrax en een anti-rollbar aan de achterkant de wegligging verder verbeteren. Samen met bandenfabrikant Hankook werd een speciaal setje semi-slick banden ontwikkeld die af fabriek van de partij zijn. Zelf een aanval op het ronderecord doen behoort dus tot de mogelijkheden.

Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-001 Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-003 Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-005 Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-008 Lexus GS F high performance V8 blauw 2015 04 Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-006 Donkervoort-D8-GTO-Bilster-Berg-Edition-007

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: