Honda aan de turbo en versnellingsbak met 10 verzetten

Naar aanleiding van de Tokio Motor Show heeft Honda enkele technologische innovaties voor de toekomst nabij het wereldwijde Research & Development centrum in Japan getoond.

De twee belangrijkste nieuwtjes hebben we natuurlijk voor je. Om te beginnen is er de compleet in eigen huis ontwikkelde automatische versnellingsbak. Deze moet de 6-traps automaat vervangen en doet een beroep op maar liefst 10 versnellingen. En daarmee stoten ze meteen ZF van de troon alwaar een versnellingsbak met 9 versnellingen geproduceerd wordt.

Honda meldt daarbij fijntjes dat de automaat qua afmetingen even groot is als de huidige versie met 6 verzetten, maar ook nog eens 30 procent sneller schakelt en 6 procent zuiniger weet om te gaan met brandstof.

Initieel zal de automaat zijn dienst doen in grotere voorwielaangedreven modellen van het merk, maar het zou niemand verbazen als deze automaat, die overigens een koppel tot 370Nm aan kan, ook de oversteek naar de toekomstige generatie van de Civic zou maken.

Honda Civic Type R wit ring record nordschleife voorwielaandrijving 2015 04

Verder lieten de Japanners doorschemeren dat het over en uit is met de atmosferische VTEC-motoren, want ook Honda ontkomt niet aan de "turbo-rage". Eerst was er de 2-liter krachtbron die de Civic Type R van de nodige dampf voorziet, nu blijkt dat er ook een 1,5-liter en een 1,0-liter VTEC-turbomotor op de markt te komen.

Dat zijn overigens compleet nieuw ontwikkelde motoren - waarschijnlijk gebaseerd op die Type R tweeliter - met variabele klepbewegingstechnologie, een turbo met laag traagheidsmoment en directe-injectietechnologie.

Over welke cijfertjes op het gebied van vermogen en koppel we mogen spreken laat Honda nog even niet weten, al spreken ze wel van de introductiedatum. Ergens in 2017 zal één en ander op de markt komen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: