Honda laat een stukje meer zien van de Civic Type R

De nieuwe Honda Civic Type R maakt over een paar weken zijn debuut op de komende Autosalon van Genève en dus laat het merk stukje bij beetje meer los over de snelste Civic ooit.

Zo weten we nu dat de 280Pk sterke 2.0 liter VTEC turbomotor Honda’s hatchback desgewenst naar een snelheid van 270 km/h katapulteert. Daarmee heeft de Civic meteen de kroon in z’n klasse als het over de maximale snelheid gaat.

Honda Civic Type R wit 2016 03

Die snelheid is mede te danken aan de aerodynamica. Een geheel vlakke onderkant zorgt, samen met een diffuser aan de achterzijde voor de nodige stabiliteit en neerwaaartse druk als het echt hard gaat. De brede frontsplitter en extra sideskirts zorgen voor een minimale luchtweerstand aan de voorkant wat natuurlijk ook weer helpt.

Ten opzichte van de eerder gepresenteerde Type R in concept vorm zijn er wel enkele wijzigingen. Zo is de hippe mistverlichting aan de voorkant vervangen door standaard ronde (LED?)-lampen en is er uiteraard een ander velgendesign te bewonderen. Die geven dan wel weer een indruk van het rempakket, dat uiteraard door Brembo geleverd wordt.

Meer details volgen ongetwijfeld binnenkort.

Honda Civic Type R wit 2016 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: