Honda logica: Vezel - Japan + Europa = HR-V

Honda laat de naam HR-V volgend jaar in Europa en dus ook in Nederland herleven. Want dan brengt het merk de HR-V als compacte crossover op ons continent op de markt.

De HR-V is niets meer en niets minder dan de Europese versie van de Vezel , een crossover op het platform van de nieuwe generatie Jazz die al in Japan op de markt is.

Met de HR-V komt een bekende naam terug in het gamma van de fabrikant, want van 1999 tot en met 2006 stond ook al een soort van crossover op de prijslijst in ons land. Dat model was echter zo lelijk dat het eigenlijk verboden was om er in te rijden.

Peter Rydberg

Nu is de HR-V dus terug en beter dan ooit. Honda is helaas echter nog zeer spaarzaam met informatie. Het enige dat officieel bekend is, is dat de Japanners gaan voor de titel 'grootste interieurruimte in het segment'. Het interieur wordt daarnaast zo flexibel als het maar zijn kan, handig voor de Ikea dus zeg maar.

Over de motoren houdt de persafdeling de kaken nog stijf op elkaar. Het gerucht gaat dat er keuze zal zijn uit een 1,0-liter driecilinder turbomotor en een 1,5-liter viercilinder VTEC turbomotor uit de nieuwe Earth Dreams generatie.

Meer informatie volgt uiteraard tijdens de komende AutoSalon van Parijs, begin volgende maand.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: