Honda onthult vandaag productierijpe FCV

Niet geheel zonder toeval laat Honda vandaag weten dat de futuristisch ontworpen FCEV Concept steeds meer op een productierijp model begint te lijken.

En dat doen ze op het moment dat grote concurrent Toyota aankondigt dat de officiële onthulling van de Mirai, daarover overigens meer hier, voor morgen gepland staat.

Honda FCV Fuel Cell wit 2016 03

Waar Toyota al heeft laten doorschemeren dat de Mirai ergens volgend jaar in productie gaat, moet Honda passen en geeft aan dat de FCEV ergens in 2016 in productie gaat. Het merk geeft verder aan dat het de waterstoftank met 33 procent heeft weten te verkleinen en dat de prestaties met ruim 60 procent zijn toegenomen ten opzichte van een eerdere versie.

Honda FCV Fuel Cell wit 2016 02

Volgens de Japanners kan de FCV 700 kilometer afleggen op één volle tank waterstof en daarmee verslaan ze dan Toyota weer glansrijk, want die doen met de Mirai maximaal 500 kilometer op een tank. Tanken duurt overigens 3 minuten meldt Honda nog.

Naast beide Japanners bestaat de markt voor waterstofauto’s verder voorlopig nog uit de de Mercedes B-klasse F-Cell en de Hyundai ix35 FCEV.

Honda FCV Fuel Cell wit 2016 04 Honda FCV Fuel Cell wit 2016 05 Honda FCV Fuel Cell wit 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: