Honda presenteert de in Europa ontwikkelde Civic Tourer

Op de IAA begin volgende maand presenteert Honda de volledig in Europa ontwikkelde Civic tourer en vooralsnog is dit gedeelte van de wereld ook het enige deel waar deze nieuwe Civic variant leverbaar wordt.

Honda Civic Tourer blauw 2014 07

Ten opzichte van de vijfdeurs Civic is de overhang achter toegenomen met 23,5 centimeter en werden de achterdeuren wat verhoogd om binnenin meer ruimte te creëren.

Dat dat creëren gelukt is, is op te maken uit het feit dat de Civic Tourer met 624 liter de grootste bagageruimte in z’n klasse heeft. Met de bank neergeklapt is dat zelfs 1.688 liter, exclusief nog eens 100 liter die onder de vloer van de bagaruimte beschikbaar is.

Om dat in perspectief te plaatsen: een Skoda Octavia Combi kan daar niet in mee.

Honda Civic Tourer blauw 2014 06

Verder is de brandstoftank onder de voorstoelen geplaatst waardoor achterin zoveel mogelijk ruimte benut kan worden. Dat de achterbank middels een “magic seat” systeem makkelijk in twee delen (40/60) om te klappen is zal niemand verbazen.

Honda Civic Tourer blauw 2014 08

Binnenin blijft alles bij hetzelfde, alleen worden ten opzichte van de huidige 5-deurs wat betere materialen gebruikt. Deze betere materialen zullen op korte termijn overigens ook bij de 5-deurs hun intrede doen.

Honda Civic Tourer blauw 2014 13

De Civic Tourer wordt leverbaar met twee motoren. Ten eerste Honda’s gloednieuwe 1,6-liter dieselmotor voorzien van 120Pk en 300Nm (krijgt die 14% of niet is de vraag) en een 142Pk sterke 1,8-liter i-VTEC met 174Nm koppel. Verder zal deze Tourer verkrijgbaar worden met een nieuw adaptief dempingsysteem (Adaptive Damper System, ADS).

Begin 2014 komt de Honda Civic Tourer op de markt, bij de dealers staat ‘ie naar verwachting in Maart volgend jaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: