Honderden auto’s verwacht bij Audi Tradition in Leusden

‘Audi Tradition’ heet het eerste grootschalige Audi-evenement van Nederland dat zaterdag 15 Juni in Leusden wordt gehouden. Audi Nederland organiseert het evenement in samenwerking met de Audi Club Internationaal Nederland.

De dag is niet alleen bestemd voor leden van de zes merkenclubs die onder de paraplu van deze overkoepelende organisatie vallen. Ook andere Audi- en oldtimerfans die de indrukwekkende erfenis van Audi een warm hart toedragen, zijn van harte welkom.

Audi Tradition 80 100 A4 A8 Auto Union DKW Quattro 09

Tijdens Audi Tradition staan de zes merken Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU op alle mogelijke manieren in het middelpunt. Audi Nederland heeft bij de organisatie eendrachtig samengewerkt met de Audi Club Internationaal Nederland. Door onder één vlag te varen laten de zes deelnemende clubs die gezamenlijk vele honderden leden vertegenwoordigen hun verbondenheid met het merk Audi zien.

Audi Tradition 80 100 A4 A8 Auto Union DKW Quattro 013

Audi Tradition staat bomvol activiteiten. Zo wordt tijdens het evenement onder andere aandacht besteed aan dertig jaar quattro GmbH, de sportafdeling van Audi. Ook is er een concours d`elegance en een behendigheidsrit voor tweewielers.

Daarnaast is het mogelijk om onder begeleiding een testrit te maken in een van de indrukwekkend snelle S- en RS-modellen van Audi. Belangstellenden dienen zich daarvoor vooraf op te geven bij hun club. Techneuten komen aan hun trekken bij techniekworkshops die onder andere gaan over de innovatieve quattro vierwielaandrijving die Audi sinds 1980 levert op zijn productieauto’s.

Audi Tradition 80 100 A4 A8 Auto Union DKW Quattro 010

Ook de brandstofbesparende hybridetechniek waar Audi al geruime tijd op inzet is een thema bij de workshops. Poetsers kunnen onderricht krijgen van een poetsspecialist en tijdens het evenement is een zogeheten ‘lepeldeuker’ aanwezig die kleine beschadigingen uitdeukt zonder te spuiten. Verder zijn er stands met originele onderdelen en accessoires (via de clubs), miniatuurmodellen, brochures en boeken en overige automobilia.

Audi Tradition vindt 15 Juni tussen 10.00 en 16.00 uur plaats bij Pon in Leusden, vlakbij Amersfoort.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: