HPerformance geeft Audi RS6 meer vermogen en maakt 'm zuiniger

Dat is een binnenkomer die je niet vaak ziet, krachtiger en zuiniger. Toch is het HPerformance gelukt om de al niet kinderachtige Audi RS6 te voorzien van meer vermogen terwijl je minder naar de pomp hoeft.

Even ter herinnering, de Quattro GmbH afdeling levert de RS6 af fabriek met onder de kap een 4,0-liter V8 voorzien van twee turbo’s en 560Pk vermogen. Met een koppel van 700Nm komt het verbruik volgens Audi daarbij net boven de 10 liter per 100 kilometer uit.

Audi RS6 Quattro GmbH HPerformance rood 2014 03

Natuurlijk geldt dat alleen als je even op het gaspedaal blaast want zodra je het maar enigszins indrukt kun je waardes rond de 20 liter verwachten. Bij HPerformance, een tuner uit Baden-Würtemberg ergens ten Oosten van ons, dachten ze dat dat wel anders kon onder het motto "lichter, zuiniger en krachtiger".

Audi RS6 Quattro GmbH HPerformance rood 2014 04

Je zou het niet zeggen maar de rode RS6 is ruim 100 kilogram lichter, heeft nu een verbruik van onder de 10 liter en beschikt daarnaast over 700Pk en 860Nm. Hoe ze dat precies gedaan hebben is echter nog onduidelijk.

Wij zijn in ieder geval vooral geïnteresseerd in de gewichtsbesparing en met name hoe die tot stand kwam want wie weet wat kopers daar voor moeten opofferen. Een achterbank, de airconditioning of misschien wel allebei. Wie zal het zeggen, wij vragen ’t in ieder geval na.

Audi RS6 Quattro GmbH HPerformance rood 2014 06

Verder is een HPerformance sportuitlaat met twee bedienbare vlinderkleppen gemonteerd zodat je de buren naar keuze wel of niet wakker kunt maken als je net van een bankoverval terugkomt. Dat kan binnenkort overigens nog sneller, want de tuner geeft aan te werken aan nog meer vermogen door onder andere een setje dikkere turbo’s te gaan monteren.

Wordt vervolgd dus.

Audi RS6 Quattro GmbH HPerformance rood 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: