Hybride designstatement op IAA: Toyota C-HR Concept

Toyota laat op de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt, een waar hybride-offensief zien. Behalve de volledig nieuwe, vierde generatie Toyota Prius staan hier ook de eveneens nieuwe Toyota RAV4 Hybrid en de tweede versie van de hybride Toyota C-HR Concept.

Deze conceptauto maakt in Frankfurt zijn werelddebuut en is een voorbode van een compacte hybride crossover in het C-segment. De Toyota C-HR Concept die op de IAA in Frankfurt een wereldprimeur is, staat veel dichter bij het productiemodel dan de eerste versie, die Toyota vorig jaar oktober op de Autosalon van Parijs onthulde.

Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 10

Het design van de 5-deurs hybride crossover voor het C-segment is aangescherpt zonder dat het zijn impact verloren heeft. Nog altijd is de Toyota C-HR Concept een eyecatcher. Met scherpe facetlijnen, een opvallend lage daklijn, lichtmetalen 21"-inch velgen en zeer onderscheidende achterlichtunits die loskomen van de carrosserie.

Het ‘zwevende’ dak is gedeeltelijk transparant, wat voor een prachtig schouwspel van licht in het interieur zorgt. Extra laag zwaartepunt, veel rijplezier De Toyota C-HR Concept staat op het nieuwe modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Hierdoor heeft de hybride crossover een laag zwaartepunt, met alle positieve gevolgen voor de rijeigenschappen van dien.

Hiermee lost Toyota de belofte in die Toyota president Akio Toyoda eerder deed, namelijk dat nieuwe modellen van Toyota nadrukkelijk rijplezier moeten bieden. Toyota onthult de productieversie van de C-HR Concept begin Maart 2016 op de Autosalon van Genève.

Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 06 Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 04 Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 07 Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 15 Toyota C-HR Concept hybride IAA 2015 13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: