HyMotion: ook Volkswagen Golf aan de brandstofcel

De Golf 7 is vanaf het begin, dankzij het MQB-platform, ontworpen om alle mogelijke aandrijfvormen te kunnen herbergen. De Golf Variant HyMotion laat dat zien en voorziet Volkswagen's populairste model van een brandstofcel. Het prototype debuteert vandaag op de autoshow van Los Angeles.

In de brandstofcel van de Golf Variant HyMotion gaan waterstof en zuurstof een koud verbrandingsproces aan. Het enige ‘afvalproduct’ is zuiver water.

De elektrische energie die bij het proces vrij komt, wordt gebruikt om een 100 kW/136Pk sterke elektromotor aan te drijven. 

Praktisch concept
De Golf Variant HyMotion sprint in 10 seconden van 0-100 km/h. De waterstof wordt opgeslagen in vier tanks van koolstofvezel en de totale actieradius bedraagt 500 km.

Dankzij het MQB-platform waarop de Golf is gebouwd, heeft de waterstof-Golf dezelfde interieur- en vrijwel dezelfde bagageruimte als een reguliere Golf Variant.

Volkswagen Golf Variant HyMotion

Strategie: een Golf voor iedereen
Naast de TSI (benzine), TDI (diesel), TGI (aardgas), GTE (plug-in hybride) en e-Golf (vol-elektrisch) zien de Duitsers ook voor de brandstofcel een toekomst in een bestaand productiemodel dat in grote oplages wordt gebouwd.

Dit vanwege de positieve gevolgen voor de kostprijs en praktische bruikbaarheid. Op dit moment test Volkswagen uitgebreid met een vloot brandstofcelauto’s in de Amerikaanse staat Californië.

Voorwaarden voor een waterstoftoekomst
Met de Golf Variant HyMotion laat Volkswagen zien dat het klaar is voor de aandrijving van de toekomst. Belangrijke voorwaardes zijn uiteraard dat er een netwerk van tankstations komt én dat waterstofproductie plaatsvindt met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: