Hyundai i20 krijgt Bear Grylls behandeling

Hyundai vond kennelijk dat de huidige i20 een beetje een suf imago heeft en besloot daarom maar om het modelletje een allroad look inclusief een nieuwe naam te geven. En zo werd de i20 Active geboren.

Een gewone i20 die 20 millimeter (oftewel 2 hele centimeters) meer bodemvrijheid heeft en voorzien is van een stoerder uiterlijk in de vorm van nieuwe bumpers rondom, zwarte wielkastbeschermers, een nieuw setje lichtmetaal en dakrails.

Eerlijk is eerlijk, het ziet er best geinig uit. Onder de kap is ook nog nieuws te melden, want daar doet een gloednieuwe 1,0-liter driecilinder turbo benzinemotor dienst die in een tweetal uitvoeringen geleverd gaat worden. Een 100Pk versie en een 120Pk versie. Beide uitvoeringen komen overigens ook in het vooronder van de normale i20 te liggen.

Of de i20 Active ook naar ons land komt is nog niet bekend. Gezien de geringe vraag naar dit soort modellen, zou het zomaar kunnen dat de importeur besluit om deze even aan ons voorbij te laten gaan. Maar daar zal niemand een traan om laten…

Hyundai i20 Active blauw 2016 01 Hyundai i20 Active blauw 2016 02 Hyundai i20 Active blauw 2016 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: