Hyundai Ioniq 5: 720 kilometer actieradius met 18 minuten laden

Zo. Die komt even binnen. Je kijkt hier namelijk naar de auto die heel veel mensen over gaat halen om elektrisch te gaan rijden. Het gaat in dit geval om de Hyundai Ioniq 5, een middelgrote Crossover Utility Vehicle (CUV), die voldoet aan zo’n beetje alle eisen die je maar aan een auto kunt hebben. Helaas is niet alles dik in orde, zo is de prijs simpelweg nog te hoog, maar daarover straks meer.

De vooruitstrevende designtaal van de Ioniq 5 is geïnspireerd op die van de Hyundai 45 EV conceptauto die in 2019 te zien was op de IAA in Duitsland. De voorzijde van de is daarbij voorzien van een schelpvormige motorkap. Dat minimaliseert het aantal naden in de carrosserie en optimaliseert de aerodynamica.

De vrijwel vlak in de portieren geplaatste deurgrepen accentueren de vormgeving en verbeteren de stroomlijn langs de carrosserie. De aerodynamisch geoptimaliseerde wielen hebben een diameter van maar liefst 20"-inch – de grootste wielen die ooit zijn gemonteerd onder een EV van Hyundai. Ze completeren de uitgebalanceerde proporties van de Ioniq 5 en het E-GMP-platform.

De crossover-carrosserie heeft dankzij de lange wielbasis slechts korte overhangen voor en achter. De auto is 4.635 mm lang, 1.890 mm breed en 1.605 mm hoog, met een wielbasis van 3.000 mm. Oftewel, de Ioniq 5 biedt de interieurruimte van een auto in het D-segment, maar is een middelgrote CUV.

De wielbasis van 3.000 mm maakt een bijzonder ruim interieur mogelijk dat qua ruimte niet onderdoet voor het interieur van een grote sedan. Het thema ‘Living Space’ is dan ook herkenbaar in elk aspect van het interieur, vooral in het zogenoemde Universal Island.

Dat is een over 140 mm in lengterichting verschuifbare middenconsole. Aangezien de keuzeknop voor de transmissie achter het stuurwiel is geplaatst, vult het Universal Island de eenvoudige middenconsole aan en biedt het de passagiers niet alleen meer flexibiliteit, maar ook meer bewegingsruimte.

Zo is het mogelijk om aan één kant kunnen uit- of in te stappen en door te schuiven als de Ioniq 5 aan de andere kant zeer strak langs een andere auto of een muur is geparkeerd. Voor nog meer flexibiliteit kan de tweede zitrij ook over 135 mm in lengterichting worden verschoven en gedeeld worden neergeklapt in de verhouding 60:40.

De Ioniq 5 biedt 531 liter bagageruimte achterin. De ruimte neemt toe tot bijna 1.600 liter als de tweede zitrij volledig is neergeklapt. Verder is er extra bagageruimte in de neus: tot wel 57 liter, afhankelijk van de aandrijvingsconfiguratie.

Daarover gesproken, er zijn vier elektrische aandrijvingsconfiguraties; er is keuze uit twee batterijpakketten – 58 en 73 kWh – en keuze uit een (alleen achter) en twee (voor en achter) elektromotoren. Alle versies hebben een topsnelheid van 185 km/h.

De topversie is voorzien van een elektromotor van 155 kW achterin en een 70 kW sterke elektromotor voorin, wat vierwielaandrijving (AWD) mogelijk maakt. De elektromotor achterin heeft een koppel van 350 Nm, die voorin van 255 Nm. In combinatie met het 73 kWh grote batterijpakket heeft deze configuratie een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 5,2 seconden.

De 73 kW-versie met achterwielaandrijving heeft een elektromotor met 160 kW vermogen en 350 Nm koppel, en accelereert in 7,4 seconden van 0 naar 100 km/h. De maximale actieradius is naar verwachting 470-480 km volgens de WLTP-testprocedure (alles onder voorbehoud van homologatie).

Het E-GMP-platform van Ioniq 5 kan daarbij gebruikmaken van zowel een 400- als 800-volt laadinfrastructuur. Het platform is standaard geschikt voor 800 volt maar ook voor 400 volt, zonder dat daarvoor extra componenten of adapters nodig zijn. Het multichargingsysteem is het eerste ter wereld. Het is gepatenteerde technologie die de elektromotor en de inverter aanstuurt om 400 volt te verhogen tot 800 volt voor stabiel opladen. Vijf minuten opladen is al genoeg voor 100 kilometer extra actieradius (WLTP).

Met een oplader van 350 kW is de Ioniq 5 in slechts 18 minuten op te laden van 10 tot 80 procent van de batterijcapaciteit. Dat betekent dat je in theorie met één stop van 18 minuten (bij de juiste lader) rond de 720 kilometer af moet kunnen leggen. Als je maar vol vertrekt natuurlijk.

De Ioniq 5 beschikt ook over een innovatieve V2L-functie. Daarmee kunnen onderweg en op locatie elektrische apparaten – bijvoorbeeld elektrische fietsen en scooters, buitensport- en campinguitrusting – aan de auto opgeladen en gebruikt worden.

De V2L-functie heeft een vermogen van maximaal 3,6 kW. De V2L-aansluiting in het interieur bevindt zich onder de tweede zitrij en is te gebruiken als de auto rijdt. Een tweede V2L-aansluiting bevindt zich aan de buitenzijde, bij de laadaansluiting. Met gebruik van een omvormer kunnen klanten hierop elektrische apparaten aansluiten. Deze aansluiting werkt uiteraard ook als de auto is uitgeschakeld.

Over campinguitrusting gesproken, het zal caravanliefhebbers goed doen dat de Ioniq 5 een aanhanger van maximaal 1.600 kg mag trekken, afhankelijk van de gekozen batterij en aandrijflijn.

Binnnin is het brede, persoonlijk te configureren dubbele dashboard niet overkapt en omvat een 12”-inch infotainmentscherm, dat volledig via touchscreen is te bedienen, en een eveneens 12”-inch digitaal instrumentencluster, dat ook naar eigen wens is aan te passen.

Verder zijn natuurlijk de nieuwste Hyundai Bluelink-connectiviteitsdiensten beschikbaar, met tal van nieuwe functies waarmee de auto bediend kan worden via smartphone en met stem. Nieuwe Bluelink-functies zijn onder meer Connected Routing, Last Mile Navigation en een nieuwe User Profile-feature.

De Bluelink-app geeft de actieradius van de auto weer, evenals de batterijstatus en de laadtijd als de auto is aangesloten op een (openbaar of particulier) laadpunt. Eigenaren hebben toegang tot een geavanceerd batterijmanagementsysteem om de laadtijden te selecteren die het best passen bij het gebruik van de auto en hun budget door optimaal gebruik te maken van het lagere stroomtarief.

Met de nieuwe cloud-based functie Connected Routing worden de routes berekend op een krachtige server in de Bluelink-cloud. Daardoor zijn de verwachtingen van verkeersdrukte en aankomsttijd nauwkeuriger en de herberekening van routes betrouwbaarder.

Ook is de kaartendatabase uitgebreid, zodat die meer laadstations aangeeft, uiteraard met hun beschikbaarheid en de geschatte laadtijd. Door op een laadstation op de kaart te klikken, kan de gebruiker zien of daar AC- of DC-laden of supersnelladen beschikbaar is. Zo hoort 't, er zijn merken en modellen (Ford Mustang EV anyone?) die dat niet eens kunnen.

Met de functie Remote Charging kunnen Ioniq 5-rijders het opladen op afstand starten en beëindigen met een druk op een knop van de smartphone-app. Tijdens de koude maanden kan met Remote Climate Control het voor vertrek opwarmen van het interieur ingepland worden.

Het spraakherkenningssysteem heeft genoeg aan eenvoudige gesproken commando’s om de airconditioning, de radio, de achterklep, de verwarming van het stuurwiel, de verwarming en koeling van de voorstoelen en andere functies te bedienen. Het systeem kan ook assisteren met het vinden van POI (Points of Interest) en informatie over het weer.

Verder is een premium Bose audio-installatie van de partij. De acht speakers, waaronder een subwoofer, zijn op strategische plaatsen in het interieur geplaatst voor een optimale en hoogwaardige luisterervaring.

Als eerste Hyundai is de Ioniq 5 uitgerust met een Augmented Reality Head-Up Display (AR HUD), waarmee de voorruit in feite een projectiescherm is. De bestuurder kan gebruikmaken van AR-technologie om relevante informatie – met betrekking tot navigatie, veiligheid en de omgeving van de auto – in zijn blikveld op de voorruit te projecteren.

De Ioniq 5 is het eerste model van Hyundai dat is voorzien van Highway Driving Assist 2 (HDA 2). Op basis van informatie van de camera aan de voorzijde, radarsensoren en navigatiegegevens houdt HDA 2 de snelheid van de auto onder controle en de afstand tot de voorligger constant, terwijl het de auto ook midden in de rijstrook houdt. Het systeem kan de bestuurder ook helpen bij het wisselen van rijstrook.

Andere semi-autonome rijfuncties zijn Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), dat de snelheid van de auto aanpast aan de maximumsnelheid op de weg, en High Beam Assist (HBA), dat automatisch switcht tussen groot- en dimlicht om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden.

Diverse functies werken in diverse situaties samen om te helpen een aanrijding te voorkomen. Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) helpt een aanrijding aan de achterzijde van de auto te voorkomen door met behulp van radar andere voertuigen te detecteren en zo nodig de auto af te remmen.

BCA is bij bijvoorbeeld het wisselen van rijstrook en het uitparkeren uit een vak parallel aan de rijrichting bijzonder nuttig. Blind-Spot View Monitor (BVM) toont de bestuurder met camerabeelden de situatie links en rechts naast de auto als hij of zij de richtingaanwijzer inschakelt om van rijstrook te wisselen.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) signaleert voertuigen, voetgangers en fietsers en kan helpen een aanrijding te voorkomen. Het systeem omvat ook Junction Turning, Junction Crossing en/of Lane-Changing Oncoming. FCA met Junction Turning activeert de remmen als het tegemoetkomend verkeer signaleert terwijl de bestuurder linksaf wil slaan op een kruising.

FCA met Junction Crossing signaleert van opzij naderende voertuigen als de bestuurder op een kruispunt rechtdoor wil oversteken. FCA met Lane-Change Oncoming is een functie die het wisselen van rijstrook veiliger maakt.

Als FCA een naderend voertuig signaleert dat de middenstreep al heeft overschreden als de bestuurder van rijstrook wil wisselen, dan helpt het systeem automatisch met een ontwijkende stuurbeweging als er geen risico is op een secundair ongeval. Is dat wel het geval, dan waarschuwt FCA de bestuurder alleen.

De Ioniq 5 biedt met Safe Exit Assist (SEA) ook de achterpassagiers extra veiligheid. SEA houdt de achterportieren gesloten via het kinderslot als er verkeer nadert terwijl passagiers willen uitstappen.

Met Remote Smart Parking Assist (RSPA) kan de bestuurder terwijl hij niet in de auto zit de Ioniq 5 op afstand in en uit een parkeervak manoeuvreren. Het systeem kan de auto zowel parallel aan als haaks op de rijrichting in- en uitparkeren. RSPA is te activeren met een knop op de smart key.

Surround View Monitor (SVM) gebruikt een aantal op strategische plaatsen op de auto gemonteerde camera’s om de bestuurder een 360 graden rondom overzicht van de situatie rond de auto te geven. Daardoor wordt parkeren in krappe parkeerplaatsen makkelijker.

Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA) helpt aanrijdingen te voorkomen tijdens achteruitrijden. Als PCA een obstakel signaleert via de camera of de ultrasonische sensoren aan de achterzijde van de auto, dan geeft het een waarschuwing weer in het dashboard en remt het de auto zo nodig ook af.

Op soortgelijke wijze geeft Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) een geluidssignaal en kan het zo nodig de auto afremmen als een auto van links- of rechtsachter nadert en de bestuurder niet stopt.

Verder is de Ioniq 5 uitgerust met elektrisch verstelbare voorstoelen. Die zijn in elke gewenste hoek te verstellen en geven de inzittenden een gevoel van gewichtsloosheid. De dikte van de stoelen is met zo’n 30 procent gereduceerd, zodat de achterpassagiers extra beenruimte hebben.

Veel van de oppervlakken – zittingen, deurpanelen en armleuningen, hemelbekleding – zijn bekleed met ecologisch verantwoorde, duurzame materialen, zoals gerecyclede PET-flessen en plantaardige (bio-PET) garens, maar ook natuurlijke wolgarens en ecologisch met plantaardige extracten bewerkt leder, biologische verf met plantenextracten.

De passagiers op de tweede zitrij kunnen gebruikmaken van features zoals bekerhouders, een draadloze 15 watt snellader voor smartphones en USB-poorten. Het panoramische glazen dak geeft het interieur een grote openheid, aangezien het een ononderbroken glazen paneel is. Een dak met ingebouwde zonnepanelen wordt naar verluidt ook leverbaar.

Na de introductie van de Ioniq 5 wordt het gamma batterij-elektrische modellen uiteraard nog verder uitgebreid en wel met de Ioniq 6, een elektrische sedan, en de Ioniq 7, een elektrische grote SUV.

Hyundai introduceert een speciale introductieuitvoering van de Ioniq 5 onder de naam ‘Project 45’. Die is natuurlijk volgestopt met alle beschikbare technologie en designdetails inclusief een dak met zonnepanelen, 20”-inch wielen en de Advanced Head-Up Display met augmented reality-functies.

Er zijn er slechts 3.000 van beschikbaar en het zal je niet verbazen dat die, ondanks de prijs van bijna 60 mille, allemaal al gereserveerd zijn. De levering start in de zomer van dit jaar.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: