Hyundai Ioniq is veiligste en beste in z'n klasse volgens EuroNCAP

De Hyundai Ioniq is door de Europese veiligheidsorganisatie EuroNCAP onderscheiden als 'Best in Class 2016'. In de categorie ‘Compacte gezinsauto’ scoort het model het beste van alle in 2016 geteste auto’s.

Als beste in zijn klasse laat de Ioniq zien dat hij in de onafhankelijke crashtests beter heeft gepresteerd dan zijn concurrenten.

Omdat de eisen voor de sterren in de test elk jaar hoger liggen, wordt de beste in zijn klasse-vergelijking alleen per kalenderjaar gemaakt. Dit verzekert dat alle auto’s aan de hand van dezelfde normen worden beoordeeld.

Maximumscore

Het beste in zijn klasse-predicaat wordt toegekend op basis van vier categorieën: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en Safety Assist. De Ioniq behaalde in alle vier categorieën de maximumscore.

Veiligheid verzekerd

De resultaten in de EuroNCAP-veiligheidstest gelden overigens voor alle IONIQ-modellen. Of je nu in de IONIQ Hybrid stapt, op weg gaat met de IONIQ Electric stapt of volgend jaar kiest voor de IONIQ Plug-in: je weet in ieder geval zeker dat het niet veel veiliger kan.

Meer over de Ioniq lees je trouwens hier.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: