Hyundai Kona N is klein en erg fijn maar....

Europese liefhebbers van het snellere werk hebben tegenwoordig bij Hyundai niet te klagen, want na de
i20 N, de i30 N en de i30 Fastback N presenteert het merk met de Kona N alweer het vierde high-performance model van het merk. In mijn ogen een prestatie van formaat, want alle N-modellen worden stuk voor stuk uitstekend ontvangen.

In het vooronder is een 2,0-liter turbobenzinemotor te vinden die er 206 kW oftewel 280 pk aan vermogen uitperst. Dat vermogen wordt middels een achttraps transmissie met dubbele koppeling aan de vooras geleverd.

Die viercilinder is al bekend van de compacte i30 N, waar hij in tegenstelling tot de Kona ook met handgeschakelde versnellingsbak verkrijgbaar is. De SUV is daarentegen altijd uitgerust met de automaat die over een paar leuke gimmicks beschikt.

Zo kan er onder meer een boost-functie worden geactiveerd en de elektronica egaliseert eventuele koppelsprongen bij het opschakelen. Er is ook een launch control-systeem beschikbaar voor een snelle start en een instelling die het gebruikelijke automatische kruipen bij stilstand voorkomt.

Een elektronisch sperdifferentieel verdeelt het vermogen over de wielen van de mini-crossover. Hyundai geeft een tijd van 5,5 seconden voor de sprint naar de 100 km/h op, de maximale snelheid bedraagt 240 km/h.

De 1,5 ton zware Kona is onder meer aan de speciale voorkant met een grote radiatorgrille en rode sierlijn, een tweedelige dakspoiler, 19”-inch velgen en een diffusor aan de achterkant te herkennen. Opvallend is dat het onderstel net is verlaagd waardoor de verhoogde bodemvrijheid behouden blijft.

Tot zover is alles op papier uitermate positief, behalve het feit dat het nog niet bekend is of de Kona N ook in Nederland gevoerd gaat worden. En dat betekent meestal dat dit niet het geval gaat zijn…

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: