Hyundai onthult nieuwe Santa Fe

Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe Santa Fe. Het vlaggenschip van het merk in Europa biedt een scala aan updates en nieuwe, hybride-aandrijflijnen.

Deze verbeteringen komen vlak voor de twintigste verjaardag van de oudste SUV van de Koreanen. Sinds de eerste verkopen in 2001 is de Santa Fe gelauwerd om zijn comfort en ruimte, uitgebreide standaard-uitrusting en functionele interieur. De nieuwste technologie maakt van de Santa Fe nog meer een premium-voertuig. Dat blijkt uit optionele hybride-aandrijflijnen, een onderscheidend design en vele nieuwe veiligheidsvoorzieningen.

Met het nieuwe exterieurdesign wil Hyundai een statement maken in het SUV-segment door robuustheid te combineren met verfijning. Het design van de voorzijde valt op door de wijde vorm van de grille die samensmelt met de koplampen. De 3D-structuur van de grille versterkt het robuuste karakter. De T-vormige dagrijverlichting vormt darbij een extra opvallend element en functioneert ook als richtingaanwijzer.

Aan de onderzijde van de bumper zit in de skidplate een luchtinlaat die de vorm van de hoofdgrille versterkt. Om de uitstraling van de voorzijde extra te benadrukken zijn de hoeken afgewerkt met verticaal gerichte luchtinlaten die de luchtweerstand verbeteren en de robuuste looks versterken.

De wielkasten zijn verbreed waarbij 20"-inch velgen voortaan als optie leverbaar zijn. De achterlichten zijn opnieuw vormgegeven met horizontale verlichting waardoor de breedte van het voertuig wordt versterkt. Een rode accentlijn is toegevoegd om de achterlichten te verbinden. Ook de achterbumper is opnieuw vormgegeven.

Het optionele luxepakket bevat een speciaal voor de 20"-inch velgen ontworpen exterieur-design, lagere bumpers voor en achter, samen met dorpelverbreders in de kleur van het voertuig in plaats van de matzwarte standaardexemplaren.

Vergeleken met eerdere modellen voorziet de nieuwe Santa Fe in meer ruimte, comfort en gemak. De zachte afwerking van alle interieurdelen tilt de Santa Fe naar een hoger niveau van luxe. Opvallend is een visueel lager ogend dashboarddesign, een nieuw ontworpen middenconsole en een nieuw 10.25"-inch AVN touchscreen.

De zwevende middenconsole met shift-by-wire buttons is door middel van een lichte ronding verbonden met het dashboard. Voor de eerste keer komt de Santa Fe met een Terrain Mode keuzeschakelaar: een controleknop in de middenconsole waarmee makkelijk geschakeld kan worden tussen verschillende rijmodi. De bekerhouder kan afgesloten worden als die niet in gebruik is en het rekje onder de console zorgt voor extra opslagruimte. Tenslotte maakt een 12.3"-inch digitaal instrumentenpaneel het premium-interieur af.

De SUV is de eerste Hyundai in Europa met de nieuwe ‘Smartstream’ hybride- en plug-in hybride-aandrijflijn. Meer informatie over de aandrijflijnen van de nieuwe Santa Fe volgt echter pas binnenkort, dus daar kunnen we je nog niet veel over melden.

Wel kunnen we melden dat de Santa Fe de eerste Hyundai is die op het nieuwe derde generatie Hyundai-voertuigplatform staat. Dit platform zorgt voor flinke verbeteringen in prestaties, wegligging, brandstofverbruik en veiligheid. Door verbeterde luchtstromen onder de auto en door het motorcompartiment ontstaat meer stabiliteit en wordt warmte beter afgevoerd.

Die stabiliteit is overigens verder verbeterd door zware componenten lager te plaatsen, waardoor het zwaartepunt van de auto lager is geworden. De aerodynamica is ook verbeterd, wat een lagere luchtweerstand oplevert en dat is gunstig voor brandstofverbruik en prestaties.

De verbindingen van de voorwielophanging zijn dichter naar het midden gepositioneerd, waardoor de voertuigbeheersing verbetert. Tegelijk worden het geluid, de trillingen en de stijfheid opgevangen door versterkte geluidsabsorberende systemen en trillingen-reducerende onderdelen.

Het nieuwe platform zorgt ook voor meer veiligheid bij botsingen. Door de vorm zorgt het platform ervoor dat de auto beter de impact van een botsing absorbeert. Bovendien wordt de passagiersruimte zo min mogelijk vervormd.

De nieuwe Santa Fe verschijnt na de zomer in de showroom.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: