Hyundai pakt snelheidsrecord met aangepaste Ioniq Hybrid: 254 km/h

Behalve zeer duurzaam kan een auto ook hartstikke snel zijn. Dat bewijst Hyundai door met een speciale, Nitro aangedreven Ionq Hybrid het landsnelheidsrecord voor hybrideauto’s te breken. Op de zoutvlakten van Bonneville in Utah klokte deze aangepaste Ioniq een snelheid van 157,825 mph, oftewel bijna 254 km/h.

Uiteraard is er flink aan het model gesleuteld om hem zo snel te krijgen. Naast aerodynamische aanpassingen maakte een legertje Hyundai-ingenieurs de auto (veel) lichter door onderdelen te verwijderen of daar waar mogelijk in gewicht te verlagen.

Power booster

Onder andere de airconditioning en aanverwante accessoires werden verwijderd. Daarnaast werd de Hyundai IONIQ uitgerust met andere banden – lichter en voorzien van speciale dichte velgen – en niet onbelangrijk: de IONIQ Hybrid beschikte over een speciale power booster.

 

Bonneville-zoutvlakte

De Bonneville-zoutvlakte staat bekend om zijn snelheidsrecords. Het heeft een oppervlakte van 260 vierkante kilometer ligt in het noordwesten van Utah, Verenigde Staten. Op sommige plaatsen is het zout wel 1,8 meter dik.

Drie aandrijflijnen

De Hyundai Ioniq is de eerste auto ter wereld met keuze uit drie verschillende aandrijflijnen: hybride met een benzine- en elektromotor, plug-in hybride (ook wel stekkerhybride genoemd) of alleen een elektromotor.

Daar lees je hier uiteraard meer over.

Hyundai Ioniq Electric wit blauw Comfort elektrisch 2017 18 Hyundai Ioniq Electric wit blauw Comfort elektrisch 2017 10 Hyundai Ioniq Electric wit blauw Comfort elektrisch 2017 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: