Hyundai presenteert nieuwe i10 en Grand i10

Na 5 jaar vond Hyundai dat de i10 wel eens aan een vernieuwing toe was, zeker gezien het feit dat Kia al langer hoge ogen in het A-segment gooit met de Picanto.

Voor de nieuwe i10 ontwikkelde Hyundai een compleet nieuw platform waardoor de wielbasis met 0,5 cm toenam. Uiteraard namen ook de lengte en breedte toe en wel met 8 en 6,5 centimeter. Om voor een wat sportiever voorkomen te zorgen nam de hoogte echter met 5 centimeter af.

Hyundai i10 grijs 2014 03

Daarmee is de vernieuwde i10 volgens Hyundai de ruimste in z’n klasse. De bagageruimte groeide als gevolg van de 0,5 cm langere wielbasis overigens ook tot 252 liter.

Hyundai is verder vastbesloten om in het A-segment nieuwe maatstaven te zetten op het gebied van veiligheid en comfort. Voor zover nu bekend krijgt de nieuwe i10 onder andere de beschikking over een verwarmbaar stuurwiel, cruise control met snelheidsbegrenzer, gordijnairbags en ook een (waarschijnlijk optionele) automatische airconditioning ontbreekt niet.

De nieuwe i10 zal op de autoshow in Frankfurt komende September aan het publiek worden gepresenteerd.

Hyundai i10 grijs 2014 01

Tegelijkertijd met de onthulling van de nieuwe i10 heeft Hyundai tevens de Grand i10 voorgesteld. Ten opzichte van de normale i10 is de Grand versie 10 centimeter langer en wordt er van een ander platform gebruikt gemaakt. Deze versie komt echter vooralsnog niet naar Europa.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: