Hyundai presenteert vernieuwe Kona, ook als sportieve N-Line

Had ik het in het vorige artikel nog over de gloednieuwe Skoda Enyaq iV als verkoopknaller, dan kun je daar gerust ook meteen de vernieuwde Hyundai Kona aan toe voegen.  De populaire vijfdeurs-SUV in het B-segment is namelijk op tal van fronten aangepast om Europese klanten nog beter aan te spreken.

Het opvallende nieuwe frontdesign oogt slanker en sportiever. De uitgerekte motorkap loopt strak over in de centrale grille. Nieuwe LED-dagrijverlichting geeft het front een extra opvallende uitstraling. De in de bumperhoeken geïntegreerde, verticaal geplaatste luchtinlaten geven het front een herkenbaar design en verbeteren ook de luchtstroom. Ten opzichte van het uitgaande model is de vernieuwde Kona 40 millimeter langer.

Aan de achterzijde hebben de nieuwe achterlichten een meer horizontaal karakter gekregen om de breedte van de auto te benadrukken. Bovendien weerspiegelen de achterlichten de unieke lichtsignatuur van de voorzijde.

Hyundai KONA

De motoren van de vernieuwde Kona zijn verder geoptimaliseerd en nog zuiniger. Interessant is de komst van 48-volt mild hybrid-technologie, die verkrijgbaar is op de 120 pk (88 kW) sterke 1,0-liter T-GDI Smartstream-benzinemotor.

Deze benzinemotor is ook verkrijgbaar met een slimme handgeschakelde iMT-zesversnellingsbak, voor het eerst toegepast in de vernieuwde i30 en geheel nieuwe i20. Om brandstof te besparen, koppelt de iMT de motor los van de transmissie nadat de bestuurder het gaspedaal loslaat.

De auto komt zodoende in de vrijloopmodus. In een fractie van een seconde start de motor weer in dezelfde versnelling zodra de bestuurder de rem of het gaspedaal intrapt, dankzij het vermogen van de Mild Hybrid Starter Generator (MHSG).

Hyundai levert de vernieuwde Kona ook als hybride met een 1,6-liter GDI-benzinemotor, gekoppeld aan een 6-traps DCT-automaat met dubbele koppeling en een 44 pk (32 kW) sterke elektromotor die zijn energie haalt uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij. Het systeemvermogen bedraagt 141 pk (104 kW).

Ook compleet nieuw voor de Kona is Leading Vehicle Departure Alert (LVDA). Dit systeem waarschuwt de bestuurder als deze niet snel genoeg reageert wanneer de voorligger in beweging komt. Een andere noviteit is Lane Following Assist (LFA) dat automatisch een stuurcorrectie uitvoert om de bestuurder te helpen de auto in het midden van de rijstrook te houden.

Hyundai heeft daarnaast diverse veiligheidssystemen verder verbeterd, zoals Smart Cruise Control (SCC) en Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) verkrijgbaar in combinatie met de DCT-automaat. Om een aanrijding te voorkomen activeert dit systeem automatisch de remmen als de bestuurder van rijstrook probeert te wisselen terwijl er een voertuig links- of rechtsachter de KONA in de blinde hoek rijdt.

Ook verbeterd is Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangers- en nieuwe optionele fietsersherkenning. Het FCA-systeem gebruikt een sensor als aanvulling op een camera om een mogelijke aanrijding beter te detecteren. Dankzij deze technologie kan het systeem beter potentiële aanrijdingen voorspellen en hierop reageren, ook in slechtere weersomstandigheden. Als het systeem een mogelijke aanrijding detecteert en de bestuurder niet op tijd reageert, remt het de auto automatisch.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) – een primeur voor de nieuwe Kona met DCT-automaat – activeert de remmen om een ongeluk te voorkomen als een ander voertuig wordt gedetecteerd bij het achteruitrijden. Dit systeem is een upgrade van de voorheen beschikbare Rear Cross-Traffic Collision Warning, die alleen een waarschuwing gaf.

Uniek is Rear Seat Alert (RSA). Dit systeem waarschuwt de bestuurder als er iets of iemand op de achterbank zit wanneer hij of zij het voertuig wil verlaten. Een ander veiligheidssysteem dat primair bedoeld is voor de bescherming van kinderen, is Safe Exit Warning (SEW). Dit systeem is bedoeld om te voorkomen dat passagiers het voertuig verlaten als dit nog niet veilig is.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) gebruikt de navigatie van het voertuig of de frontcamera om de huidige snelheidslimiet te bepalen en geeft deze weer in het cluster en AVN-display. Als de bestuurder de maximumsnelheid overschrijdt, geeft het systeem een visuele waarschuwing.

In de vernieuwde Kona debuteert verder een 10,25”-inch digitaal instrumentarium, voor het eerst geïntroduceerd in de geheel nieuwe i20. Optioneel is ook een 10,25”-inch AVN-display (Audio Video Navigatie) met nieuwe connectiviteitsvoorzieningen leverbaar. Dat display heeft ook een nieuwe split screen-functie en biedt ondersteuning voor meerdere Bluetooth-verbindingen.

Klanten kunnen dankzij de nieuwste versie van Bluelink een persoonlijk gebruikersprofiel aanmaken dat kan worden overgedragen naar andere Hyundai-voertuigen die dezelfde functies bieden. Last Mile Navigation helpt klanten de reis naar hun eindbestemming voort te zetten, zelfs nadat de auto is geparkeerd, met behulp van augmented reality of Google Maps.

Connected Routing is het cloud-gebaseerde navigatiesysteem van Hyundai. Live Parking Information geeft gebruikers real-time informatie over de locatie en prijs van beschikbare parkeerplaatsen in de buurt. De nieuwste versie van Bluelink biedt Free Text Search, zodat gebruikers adressen of points of interest (POI’s) kunnen invoeren.

Hyundai KONA

De Kona is voortaan standaard uitgerust met Display Audio met nu een 8”-inch display (was 7”-inch) en DAB-radio. Dit systeem ondersteunt draadloos Android Auto en Apple CarPlay, waardoor klanten geen kabel meer nodig hebben om de telefoon te koppelen aan het Display Audio-systeem.

Optioneel zijn een verwarmbare achterbank en USB-oplaadpunten voor de passagiers achterin leverbaar. De manueel verstelbare voorstoelen zijn ook verbeterd. Passagiers op de eerste rij kunnen nu ook hun zithoogte aanpassen voor een optimale zitpositie tijdens het rijden.

Voor extra gebruiksgemak en ruimtebesparing is een elektrische parkeerrem toegevoegd als reactie op de vraag vanuit klanten. Nieuwe sfeerverlichting licht de centrale bekerhouder op, maar ook voetenruimtes van de passagier en bestuurder. Ook nieuw zijn sierringen met aluminium-afwerking rondom de speakers en ventilatieroosters.

Met de introductie van de vernieuwde Kona introduceert Hyundai tevens een geheel nieuwe N-Line uitvoering met een extra sportieve aankleding. Dankzij een opvallende voor- en achterbumper, grotere luchtinlaten, een centrale in contrastkleur gespoten diffuser achter, twee sportieve uitlaatstukken, tweekleurige 18”-inch lichtmetalen wielen en in kleur gespoten wielkasten is een sportief uiterlijk gegarandeerd.

Een ander kenmerk is een aerodynamische frontspoiler die de skidplate van de reguliere Kona-modellen vervangt. Het interieur is verkrijgbaar met een speciaal N-Line kleurenpakket met naar keuze stoffen, lederen of suède stoelbekleding. Rode stiksels, met lichtmetaal afgewerkte voetpedalen en N-logo’s op de schakelpook en stoelen dragen verder bij de sportieve look & feel.

De verkoop van de vernieuwde Hyundai Kona inclusief de N-Line start rond de jaarwisseling. De vernieuwde Kona Hybrid volgt begin 2021 en de Kona Electric later dat jaar.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: