Hyundai Sante Fe alleen nog als diesel met twee- of vierwielaandrijving

Om de leveringsproblemen van de Hyundai Santa Fe onder controle te krijgen heeft de Nederlandse importeur besloten het gamma te vereenvoudigen en de Santa Fe alleen nog als diesel aan te bieden.

De versies met benzinemotor worden dus compleet geschrapt, mede vanwege de hoge CO2-uitstoot en de bijbehorende BPM-heffing. Ook het aantal uitrustingsniveaus is drastisch teruggebracht. Zo is de Santa Fe alleen nog als luxe i-Catcher leverbaar. De keuze van de koper is daarmee gereduceerd tot een keuze uit voor- of vierwielaandrijving, want ook een versie met handgeschakelde versnellingsbak is in Nederland niet meer te krijgen.

Dankzij deze actie zal de levertijd inderdaad onder controle te krijgen zijn, want met de sterkste dieselmotor inclusief automatische transmissie en i-Catcher uitrusting is de Santa Fe nu leverbaar vanaf ruim 57 mille en dat was iets meer dan 40 mille. Een hoop potentiële klanten zullen hierdoor waarschijnlijk dus afhaken. De prijs van de Sante Fe inclusief vierwielaandrijving bedraagt nu zelfs iets meer dan 60.000,- euro.

Hyundai Sante Fe 2013 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: