Hyundai Tucson N-Line: sportieve looks en straffer rijgedrag

Met de nieuwe N-line biedt Hyundai net even iets extra's voor de meest populaire SUV van het merk. De Tucson N-Line is namelijk voorzien van exterieur- en interieurelementen die geïnspireerd zijn op N, het high-performance-gamma.

Vernieuwde bumpers en een donker gaaspatroon met chromen frame zorgen daarbij in ieder geval voor een dikker voorkomen dan bij het standaard model. Donkere 19"-inch lichtmetalen velgen, zijspiegelbehuizingen en een achterspoiler in glanzend zwart benadrukken een sportieve uitstraling. Ook koplampen voorzien van zwarte omlijsting, aangepaste dagrijlichten met ditto LED-design en verduisterde raamkozijnen zijn van de partij.

Aan de binnenkant zijn lederen N-Line sportstoelen en rode accenten op het stuur en de stoelen te vinden. Lichtmetalen pedalen en de met leder omwikkelde, rood geaccentueerde versnellingspook maken het geheel compleet.

Tot zover de looks, maar gelukkig blijft het daar niet bij. Hyundai heeft ook het onderstel en de besturing aangepast voor een sportiever weggedrag. Niet alleen het MDPS (motoraangedreven stuurbekrachtiging) maar ook de veringsinstellingen zijn onder handen genomen.

Die laatste bieden 5% meer stijfheid in de achteropstelling en 8% meer in de voorwielophanging, terwijl softwareveranderingen in de besturing een directer en lineair gevoel aan het stuurwiel geven.

De Tucson N-Line is verkrijgbaar in drie aandrijflijnvarianten en in zowel twee- als vierwielaandrijving. Naast de 2,0-liter CRDi 48V-dieselmotor die in 2018 in de New Tucson werd geïntroduceerd, heeft Hyundai nu ook de 48V-hybride technologie gecombineerd met de 100 kW/136-PS 1,6-liter CRDi-dieselmotor.

Deze hybride aandrijflijn draagt uiteraard bij aan het verbeteren van de brandstofefficiëntie met ruim 10 procent. De technologie bestaat uit een lithium-ion-polymeerbatterij van 0,44 kW/h 48-Volt lithium-ionenpolymeer, een Mild Hybrid Starter Generator (MHSG), een LDC-omzetter (Low Voltage DC/DC) en een inverter.

Met een vermogen van 136 kW/185 pk is de 2,0-liter CRDi 48V milde hybride motor de krachtigste in de aandrijflijn. Laatste optie is de 130 kW/177-PS 1,6-liter T-GDI benzinemotor. Alle motoren voldoen uiteraard aan de nieuwe Euro 6d Temp emissienormen.

De prijzen zijn nog niet bekend, die hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: