Hyundai voorziet nieuwe Tucson van hybride-techniek

Hyundai laat in Zwitserland natuurlijk de gloednieuwe Tucson zien met als extra een tweetal studiemodellen.

Dat tweetal is voorzien van een hybride-aandrijving, waarvan er eentje gezien kan worden als een directe aanval op de Mitsubishi Outlander PHEV, mede vanwege feit dat de Koreanen dat model gewoon zelfs Tucson PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) noemen.

De aandrijflijn in deze versie bestaat uit een 115Pk sterke 1,7-liter CRDi dieselmotor die gekoppeld is aan een elektromotor die 68Pk levert. Dankzij een lithium-ion polymeerbatterij van 10,7 kWh kan er dan over een afstand van maximaal 50 kilometer volledig elektrisch worden gereden.

Hyundai Tucson PHEV AWD 2016 02

Volgens Hyundai is deze aandrijflijn overigens goed voor een CO2-uitstoot van minder dan 48 gram per kilometer en dat zou genoeg zijn om deze Tucson in de categorie van 7% bijtelling onder te brengen. Daarmee is meteen een verkoopsucces in ons land gegarandeerd.

Het andere studiemodel is de Tucson 48V Hybrid. De aandrijflijn van die versie is dankzij een 82Pk sterke elektromotor en een 48 Volt lithium-ionbatterij beter geschikt voor grotere en zwaardere modellen.

Ook de toekomst wordt daarmee bediend, want de verwachting is dat de 48 Volts-techniek in de nabije jaren meer en meer in de diverse modellen z’n intrede doet vanwege de krachtigere elektronica en bijbehorende mogelijkheden.

Meer informatie volgt ongetwijfeld binnenkort.

Hyundai ix35 Tucson brons turbo 2016 02

Hyundai ix35 Tucson brons turbo 2016 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: