IAA: Artega gaat elektrisch en heeft uitlaatpijpen???

Ken je de Artega GT nog? Misschien als echte petrolhead wel en dat weet je ook dat het merk in 2012 keihard failliet ging.

Nu, 3 jaar later, is het merk door wat investeerders weer wat leven in geblazen en laat op de IAA in Frankfurt de Scalo zien, een volledig elektrische sportwagen op basis van de vroegere GT.

De Scalo beschikt over twee elektromotoren die de achterwielen aandrijven en over een gezamenlijk vermogen van 408Pk beschikken, met een piekvermogen van 531Pk gedurende 10 seconden. Daarmee zit de Scalo in 3,6 seconden op de 100 km/h en bedraagt de topsnelheid 250 km/h. Dat wordt overigens 200 km/h als de batterijlading minder dan 25% bedraagt.

De actieradius van de Scalo bedraagt 400 km, opladen kan via de snellader in 1 uur.

Artega Scalo SE 03

Tot zover de zaken uit het persbericht, want wat er niet in staat is waarom dit elektrisch aangedreven sportwagentje toch duidelijk twee uitlaatpijpen aan de achterkant heeft zitten.

Wat ook niet vermeld wordt, is dat op de IAA die in 2011 gehouden werd al een elektrische GT met als toevoeging SE door het merk getoond werd. Daarvan werd toen met veel bombarie gezegd dat 'ie al bijna geheel productieklaar was. Kijk maar naar onderstaande foto.

Kortom, Artega presenteert dus helemaal niets nieuws, maar recyclet gewoon de oude troep die ze nog hebben liggen, inclusief wat uitlaatpijpen want die had de SE tenminste niet.

Eén en ander verklaart ook waarschijnlijk meteen het te bouwen aantal van 12 stuks, die hebben ze gewoon nog ergens in een schuur op voorraad staan en worden nu voor een dik bedrag (170.000,- euro) verkocht… Als je het een beetje slim aanpakt heb je daar gewoon twee Tesla's voor. Of een Tesla Model S en een leuke Porsche Cayman GT4 voor in het weekend.

I rest my case...

Artega Scalo SE 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: