IAA: Lamborghini presenteert ultieme Gallardo, de LP 570-4 Squadra Corse

Zojuist heeft Lamborghini alle specificaties van een nieuwe speciale Gallardo vrijgegeven, de LP 570-4 Squadra Corse.

De Squadra Corse is een directe afgeleide van de Gallardo Super Trofeo-racer, waardoor het volgens Lamborghini het meest extreme model in de Gallardo line-up is. En daarmee waarschijnlijk ook meteen het laatste voordat het doek van de nieuwe Gallardo wordt afgetrokken.

Onder de kap van de Squadra Corse ligt de bekende 10-cilinder die ook in de Superleggera dienst doet en er 570Pk bij 8.000 toeren uitperst. Standaard is een gerobotiseerde ‘E-Gear’ zes-versnellingsbak, een handgeschakelde versie komt er niet.

Lamborghini Ultieme Gallardo LP 570-4 Squadra Corse 2013 03

Uiteraard werden ook de nodige componenten uit de racerij gebruikt om gewicht te besparen. Zo zijn de achtervleugel, motorkap en diverse andere onderdelen, waaronder sommige in het interieur, van koolstofvezel gemaakt. Ten opzichte van de normale LP560-4 kon zo ongeveer 70 kilogram bespaard worden. Het totale gewicht van de Squadra Corse komt uit op 1.340 kilogram en dat zorgt er voor dat iedere paardekracht bij deze Gallardo slechts 2,35 kilogram voort hoeft te sleuren.

De acceleratie naar de 100 km/h is daarmee in slechts 3,4 seconden een feit, de 200 km/h tik je na 10,4 seconden aan en desgewenst gaat de Squadra Corse door tot een topsnelheid van 320 km/h. De nodige stopping power is gegarandeerd door de standaard aanwezige keramische remmen, waarvan de remklauwen in rood, geel of zwart gespoten kunnen worden.

De LP 570-4 Squadra Corse zelf is leverbaar in Giallo Midas (geel), Bianco Monocerus (wit), Grigio Thalasso (grijs) of Rosso Mars (rood). Een itialiaans tri-colore streepje op de zijkant is af fabriek aanwezig, net zoals 19”-inch velgen.

Z’n premiere beleeft deze über Gallardo op de IAA in Frankfurt begin September. Hoeveel Lamborghini er van gaat maken en hoeveel centjes je moet meenemen als je er eentje wil hebben is nog niet bekend.

Lamborghini Ultieme Gallardo LP 570-4 Squadra Corse 2013 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: