IAA Live: Audi Sport Quattro Concept

Audi presenteert op de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt de Sport Quattro Concept. Duidelijk herkenbaar is de lijnvoering waarvoor de ‘oer-quattro’ als inspiratiebron diende.

De Audi Sport Quattro Concept is 4,60 meter lang, 1,96 meter breed en 1,39 meter hoog. Het krachtige silhouet wordt sterk bepaald door de korte overhangen, de ruime wielbasis (2,78 m.) en de 21"-inch lichtmetalen velgen.

Audi Sport Quattro Concept IAA 2013 geel 03

In het uiterlijk komt de verwantschap met de oer-quattro op subtiele wijze tot uiting. Opvallende stylingdetails zijn bijvoorbeeld de markante C-stijlen, de rechthoekige koplampen (met Matrix LED-technologie) en de uitgebouwde wielkasten.

Andere elementen die de Sport quattro concept tot een krachtige verschijning maken, zijn de zeshoekige singleframe grille met honingraatdesign, de grote luchtinlaten vóór en opzij en de sportieve splitter van met koolstofvezel versterkte kunststof. Achter springt de diffuser met de twee grote uitlaatpijpen direct in het oog.

Audi Sport Quattro Concept IAA 2013 geel 02

De Sport Quattro Concept beschikt over een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 700Pk en een koppel van 800 Nm. De verbrandingsmotor is Audi’s 560Pk sterke vierliter V8 biturbo.

Deze motor is uitgevoerd met  efficiencyverhogende technologieën waaronder Cylinder On Demand (COD). Tussen de V8 en de achttraps Tiptronic-transmissie is een krachtige (110 kW en 400 Nm) schijfvormige elektromotor ingebouwd. Deze wordt gevoed door een vloeistofgekoelde lithium-ion batterij met een capaciteit van 14,1 kWh.

Audi Sport Quattro Concept IAA 2013 geel 04

Als de V8 en de elektromotor samen optrekken, sprint de Audi Sport Quattro concept in slechts 3,7 seconden van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 305 km/h. Ondanks deze prestaties komt het gemiddelde normverbruik uit op slechts 2,5 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 59 g/km.

Audi Sport Quattro Concept IAA 2013 geel 05

Respect Copyright!
%d bloggers like this: