IAA Live: Audi's verrassing, de Nanuk Quattro Concept

Niemand had verwacht dat Audi naast de Sport Quattro Concept nog een tweede studiemodel naar Franfurt mee zou nemen, maar tot ieders verbazing presenteerde het merk met de vier ringen gisteren de Nanuk Quattro Concept.

Ondergetekende was gisteren bij die presentatie aanwezig en moest meteen aan de Giugiaro Parcour denken die afgelopen Maart op de AutoSalon van Genève werd voorgesteld. Gelukkig had Audi dat zelf ook door, want het merk meldt trots dat de Nanuk door de inbreng van de designers van Italdesign Giugiaro een statement op wielen is geworden.

Audi bei der Volkswagen Group Night - IAA Frankfurt 2013

De tweezits Nanuk crossover is 4,54 m lang, 1,99 m breed en 1,34 m hoog. De wielbasis bedraagt 2,71 m. Hij beschikt over een aluminium Audi Space Frame. Diverse typische Audi styling-details zijn opnieuw geïnterpreteerd. Zo is de singleframe-grille bijzonder vlak uitgevoerd en de sideblades verwijzen naar de Audi R8. Uiteraard beschikt de Nanuk over Matrix LED-verlichting.

Audi auf der 65. Internationalen Automobil-Ausstellung in Frankfurt am Main

Onder de kap ligt een V10 TDI met twee turbo’s, die zichtbaar is door de achterruit. Deze krachtbron met variabele kleptiming (Audi valvelift system) levert een vermogen van 544Pk en een koppel van 1.000 Nm. Hij is gekoppeld aan een zeventraps S-Ttronic transmissie.

De circa 1.900 kg wegende concept car sprint daarmee in 3,8 s van 0-100 km/h en de topsnelheid bedraagt 305 km/h. Mede dankzij het unieke warmtemanagement blijft het gemiddelde verbruik beperkt tot 7,8 l/100 km.

Audi nanuk quattro concept

In de Nanuk wordt het Quattro vierwielaandrijfssysteem gekoppeld aan de nieuwste vorm van adaptieve luchtvering. De bestuurder kan de hoogte van de carrosserie zelf instellen. Er is keuze uit ‘normaal’, 3 cm verlaagd of juist 4 cm verhoogd. In automatische modus wordt de hoogte aangepast aan onder meer de snelheid en informatie van het navigatiesysteem.

Als de navigatie een snelweg herkent, gaat het koetswerk in de laagste stand, zelfs bij lage snelheden. Als het navigatiesysteem ruwer terrein ‘ziet’, bijvoorbeeld een zandpad, gaat de carrosserie automatisch omhoog.

Audi auf der 65. Internationalen Automobil-Ausstellung in Frankfurt am Main

Een andere technologische highlight is ‘integral steering’. Hierbij wordt dynamic steering gecombineerd met achterwielbesturing. Bij lage snelheden sturen de achterwielen tegengesteld aan de voorwielen (maximaal 9 graden). Dit maakt het mogelijk om de wielbasis virtueel met één meter te verkorten.

Zodoende blijft de draaicirkel beperkt tot circa 10 meter. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen juist mee (maximaal 2,5 graden). Dit zorgt voor een virtuele verlenging van de wielbasis (+1,4 m) en dat leidt tot extra stabiliteit in rechte lijn én in bochten.

De vleugeldeuren geven toegang tot een minimalistisch interieur. Het dashboard lijkt te zweven en de overwegend horizontale lijnvoering benadrukt de breedte van de auto ook van binnen. Belangrijke functies als richtingaanwijzers, luchtvering, navigatie en multimedia worden bediend via het stuur of het centrale paneel in de middenconsole.

In de phone box kunnen mobiele telefoons door middel van inductie worden geladen. Het instrumentenpaneel van de auto is naar eigen wens en inzicht te programmeren, alleen de gewenste informatie wordt via het display weergegeven. Twee kleine displays bij de A-stijl laten zien wat er achter de auto gebeurt. Ze vervangen zo de traditionele buitenspiegels.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: