IAA Live: Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse “Jean Bugatti”

En alweer een speciale uitvoering van de Veyron. Zoals bekend eert de fabrikant de helden uit de rijke geschiedenis van het merk via zes ‘Les Légendes de Bugatti’ (Bugatti Legends), om de beroemde namen te herdenken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Franse supersportwagenfabrikant.

Deze keer zien we een Grand Sport Vitesse die voorzien is van een zwarte carbonfiber body en opgedragen is aan Jean Bugatti. Eerder was het al de beurt aan de Grand Sport Vitesse "Jean-Pierre-Wimille".

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti IAA zwart 2014 21

Jean Bugatti was de oudste zoon van Ettore Bugatti en ontwierp onder andere de Type 57SC Atlantic en de Type 41 Royale. Jean overleed op 30-jarige leeftijd na een verkeersongeluk, hij probeerde een dronken fietser te ontwijken. Dat lukte, alleen hijzelf kwam om het leven.

De zes Bugatti Legends zijn alle ontsproten aan de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Deze supersportwagen werd in 2012 gelanceerd en is officieel de snelste serieproductie roadster ter wereld, met een snelheidsrecord van 408,84 km/h met het dak open. De Vitesse wordt aangedreven door een achtliter W16 krachtbron met een vermogen van 1.200Pk en een ongeëvenaard maximumkoppel van 1.500 Nm tussen 3.000-5.000 tpm. De acceleratie van 0 naar 100 km/h geschiedt in een verbluffende 2,6 seconden. De prijs bedraagt bijna 2,3 miljoen. Euro welteverstaan.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: