IAA Live: Suzuki presenteert iV-4 Concept

Ruim een maand geleden kondigden we hem al aan: de Suzuki iV-4. Eergisteren is dit studiemodel van een compacte SUV officieel onthuld op de Frankfurt Motor Show.

iV-4 staat voor individual Vehicle 4 wheel drive. Het studiemodel geeft de richting aan waar Suzuki qua design in de (nabije) toekomst naartoe wil.

Suzuki iV-4 Concept IAA Frankfurt 2013 12

Opvallende elementen in het design zijn onder meer de verlichte uit vijf spijlen opgebouwde grille en de boven de voorruit geplaatste mistlampen met ingebouwde lasersensor.

De iV-4 is 4,22 meter lang, 1,85 meter breed en 1,67 meter hoog. De wielbasis is 2,50 meter en de bandenmaat 235/55R20. De kleur is speciaal voor dit studiemodel ontwikkeld en heet Brilliant Turquoise Metallic.

Suzuki iV-4 Concept IAA Frankfurt 2013 11

Dankzij een nieuwe generatie van het ALLGRIP-vierwielaandrijfsysteem, dat overigens al op de nieuwe SX4 S-Cross leverbaar is, zijn de terreineigenschappen van de iV-4 gegarandeerd. Het feit dat de iV-4 echt als vierwielaandrijver in de markt gezet zal worden kenmerkt overigens het onderscheidende karakter van dit model in het nu al zeer goed gezette B-segment. De vraag is dus of er in dat segment nog ruimte voor nog een nieuw model is.

Suzuki denkt van wel, want het productiemodel dat het Oosterse merk op basis van deze conceptauto ontwikkelt komt in 2015 op de markt en zal gebouwd worden bij Magna Steyr in Oostenrijk.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: