ID.4: eerste elektrische SUV van Volkswagen

De ID.4, de eerste elektrische SUV van Volkswagen, is in aantocht. De laatste versie van het prototype is vandaag gepresenteerd, en de onthulling van de productieversie volgt later dit jaar.

De ID.4, die voorkomt uit studiemodel ID.CROZZ, is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV van Volkswagen. Hij maakt net als de ID.3 gebruik van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische modellen heeft ontwikkeld. Door de riante wielbasis, de korte overhangen en het in de wagenvloer geïntegreerde accupakket biedt het model volgens de Duitsers een ongekende hoeveelheid interieurruimte – een echte ‘open space’.

Het flexibele MEB-platform biedt nog meer voordelen. Zo wordt de ID.4 om te beginnen leverbaar met achterwielaandrijving. Later volgen vierwielaangedreven versies. De lage plaatsing van het accupakket zorgt in alle modellen voor een laag zwaartepunt. Dat vertaalt zich in een dynamisch rijgedrag. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de ID.4 een actieradius van maximaal 500 kilometer volgens de WLTP-cyclus. In de praktijk gaat daar zo dus een procentje of 30 vanaf. Laden kan met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom.

De cockpit van de ID.4 staat bol van de intuïtieve touch- en spraakfuncties (Natural Voice Control). De elektrisch aangedreven compacte SUV is 100% connected en voorzien van geavanceerde assistentiesystemen. De ID.4 wordt vanaf medio dit jaar klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau.

Beeldmateriaal van het interieur en verdere specificaties volgen later dit jaar.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: