Ideaal voor op Safari: Land Rover test volledig elektrische Defender

Het lijkt wel alsof ze bij Land Rover “het groene rijden” ontdekt hebben. Eerder werd al bekend gemaakt dat er een hybride versie van de Range Rover in ontwikkeling is, nu komt het bericht dat er inmiddels een zevental elektrisch aangedreven Defenders rondrijden. Volgens Land Rover zijn ze echter alleen gebouwd voor testdoeleinden om ervaringen met elektrisch rijden op te doen; productieplannen zouden er op dit moment niet zijn.

Land Rover Defender Elektrisch Test 6

In de elektrische Defender is de dieselmotor vervangen door een 94Pk sterke elektromotor met een koppel van 330Nm dat uiteraard (zoals bij iedere elektromotor) vanaf 0 toeren beschikbaar is.

Die elektromotor krijgt zijn stroom van een 27kWh lithium-ion accu en volgens Land Rover moet de Defender daarmee zo’n 80 kilometer ver kunnen komen, of zoals ze zelf zeggen: “acht uur lang rijplezier bij typisch offroad-gebruik”.  Daarna moet ‘ie opladen en dat duurt met de standaardlader 10 uur (3kW). Sneller kan ook met de snellaad optie van 7kW, dan is de accu in vier uur vol.

Land Rover Defender Elektrisch Test 4

Tijdens het rijden kunnen de accu’s overigens ook al voor een deel opgeladen worden. Het Hill Descent Control-systeem fungeert namelijk voor de motor als dynamo, waardoor volgens Land Rover bijna 80% van de energie die bij het afdalen vrijkomt weer opgeslagen kan worden.

De e-Defender weegt ruim  100 kilogram meer dan de normale versie en beschikt uiteraard over Land Rover’s Terrain Response-systeem met 4X4 en een differentiaal lock mogelijkheid.

Voor Safari's is deze Land Rover in ieder geval vast ideaal: dankzij de stille elektromotor hoort niets of niemand je aankomen. Beetje jammer alleen dat er in de verschillende Nationale parken zo weinig laadpalen staan...

Respect Copyright!
%d bloggers like this: