Ideale auto voor Amalfi-kust: Lamborghini Huracán Spyder

Lamborghini presenteert op de Frankfurt International Motor Show (IAA) de Huracán LP 610-4 Spyder. De open versie van de Huracán LP 610-4 combineert de kracht en prestaties van de coupé met de emotie en het plezier van ‘top down’ rijden en is daarmee uiteraard meteen de ideale auto om in Italie langs de mooiste kustwegen te cruisen.

De lichtgewicht elektrohydraulische softtop geeft de nieuwe Lamborghini zijn geheel eigen ‘presence’, zowel met de top open als dicht, en combineert maximaal comfort voor de bestuurder met een compromisloze handling en bijpassende prestaties.

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 06
Cylinder on demand
De natuurlijk aanzuigende 5.2-liter V10-motor genereert 449kW/610Pk en 560 Newtonmeter aan trekkracht bij 6.500 tpm. Daarmee sprint de Huracán LP 610-4 Spyder in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/h en klokt hij een topsnelheid van 324 km/h.

Daarnaast vertrouwt de Spyder al op de nieuwe technologische features voor de Modeljaar 2016 Huracán-familie. Dat betekent bijvoorbeeld ‘cylinder on demand’ in combinatie met ‘stop start’ en een nieuwe, elektronisch gestuurde all-wheel-drive setup voor een nog betere wegligging.

De Spyder weegt leeg slechts 1.542 kg, wat resulteert in een vermogen-gewichtverhouding van 2,53 kg per pk. Op het gebied van downforce scoort de Huracán Spyder 50% beter dan zijn voorganger – de Gallardo. Met de softtop dicht noteert hij bovendien een zeer lage luchtweerstandcoëfficiënt, waardoor windgeruis nagenoeg geheel wordt geëlimineerd.

De elektrohydraulisch functionerende kap opent en sluit zich via een knop op de tunnelconsole binnen slechts 17 seconden en tot een snelheid van 50 km/h. Ongeacht of de softtop geopend of gesloten is, kan de bestuurder de achterruit ook elektronisch openen. Dicht fungeert de ruit als een windscherm, open heeft hij de functie van een versterker en brengt hij de unieke sound van de atmosferische V10 ongefilterd het interieur in.

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 08
Lichtgewicht softtop
De softtop van de Huracán Spyder is beschikbaar in drie kleuren: zwart, bruin en rood. Zelfs met de top dicht verschillen de lijnen van de Spyder aanzienlijk ten opzichte van die van de coupé. Naast een lengte van 4,46 meter en een breedte van 1,92 meter is de Lamborghini Huracán Spyder slechts 1,18 meter hoog.

De lichtgewicht softtop gaat in dichte positie naadloos op in het silhouet van de Spyder. Wanneer het dak open is, en is opgeborgen in de meest efficiënt mogelijke ruimte, behoudt de Spyder een ideaal zwaartepunt en onthult hij het sportieve en krachtige lijnenspel van de open Huracán. Verzonken, automatisch geactiveerde safety bars voorkomen daarbij dat de looks van de open auto verstoord worden.

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 07
Designvinnen
Lamborghini heeft daarnaast een speciale designoplossing gevonden voor wanneer de kap geopend is. Tijdens de ‘openingsprocedure’ verschijnen twee beweegbare vinnen. Ze rijzen omhoog vanuit de opbergruimte voor de softtop en geven de Spyder een geheel eigen design. De vinnen benadrukken de lage en krachtige verschijning van de auto en lopen vanachter de rugleuning van de stoelen door naar de achterkant van de auto.

Een geïntegreerde luchtopening beperkt turbulentie rondom het hoofd van de inzittenden tijdens open rijden. Voor nog meer comfort beschikt de auto over twee extra, uitneembare windvangers.

Voorjaar 2016 leverbaar
De Huracán Spyder LP 610-4 – het getal ‘610’ verwijst naar het vermogen, de ‘4’ naar de vierwielaandrijving – wordt gebouwd in Automobili Lamborghini’s moderne fabriek in Sant’Agata Bolognese. De auto wordt in het voorjaar van 2016 leverbaar, de Nederlandse prijs van de Huracán Spyder LP 610-4 volgt in aanloop naar de marktintroductie.

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 09 Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 04 Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 01 Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: