Ideale bedrijfstaxi: Mercedes-Benz Concept V ision e Hybride

Mercedes presenteert op de AutoSalon van Genève een concept van de V-klasse met een lounge-interieur en hybrideaandrijving, zeg maar gewoon de ideale taxi.

Onder de kap van deze V ision e  Concept (geen typefout!) is een viercilinderbenzinemotor met een vermogen van 210Pk te vinden die gekoppeld is aan een 122Pk sterke elektromotor.

Mercedes Concept V ision e V-klasse hybride Geneve 2015 03

Het systeemvermogen komt daarmee uit op 333Pk en een koppel van 600Nm. Genoeg om met deze rijdende sofa de sprint naar de 100 km/h in 6,1 seconden af te ronden. De topsnelheid komt volgens Mercedes uit op net iets boven de 200 km/h, maar dat is een begrensde snelheid om de accu’s te sparen.

Volgens de NEDC-cyclus bedraagt het verbruik van deze concept slechts 3,0 liter per 100 kilometer en dat is goed voor een CO2-uitstoot van 71 gram. Geheel elektrisch rijden kan tot een afstand van 50 kilometer waarbij er maximaal 80 km/h gereden kan worden. Ideaal voor in de stad dus. Het opladen van de accu's neemt overigens vijf uur in beslag.

Mercedes Concept V ision e V-klasse hybride Geneve 2015 06

Verder noemenswaardig is het gigantische panoramadak met Magic Sky Control dan een oppervlakte kent van ruim twee vierkante meter. Met een druk op de knop verandert de transparantie van dit dak.

In de meest heldere versie is het dak praktisch helemaal transparant en laat het licht ongehinderd binnen voor een gevoel van optimale ruimte. In de donkere stand wordt slechts minder dan één procent licht binnen gelaten. Dat laatste kan volgens Mercedes prettig zijn op hete, zonnige dagen, aangezien het de hitte die in het interieur opgebouwd wordt met tien graden Celsius kan reduceren.

Mercedes Concept V ision e V-klasse hybride Geneve 2015 02

Als het dak open is en het begint te regenen wordt dat gedetecteerd door een sensor, die het panoramische zonnedak terugschuift, zodat voorkomen wordt dat water in het interieur doordringt.

Verder gaat het dak automatisch dicht wanneer de V ision e een tunnel inrijdt, om zodoende te voorkomen dat vervuilende emissies en stank het passagierscompartiment binnendringen.

Of er productieplannen voor deze versie zijn wil Mercedes nog niet onthullen, vul zelf maar in wat je daar van vindt.

Mercedes Concept V ision e V-klasse hybride Geneve 2015 09 Mercedes Concept V ision e V-klasse hybride Geneve 2015 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: