IKEA beware: Skoda Octavia Combi is een feit

Slechts een paar weken na de productiestart van de derde generatie Octavia, maakt de nieuwe Octavia Combi zijn opwachting op de Autosalon van Genève begin Maart.

De nieuwe Skoda Octavia Combi is 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid met bijna elf centimeter. De Octavia Combi biedt de achterpassagiers daarmee 73 millimeter meer beenruimte.

In combinatie met 610 liter bagageruimte zet de Octavia Combi hiermee de standaard in z'n klasse. De inhoud van de bagageruimte bedraagt met neergeklapte achterbank maar liefst 1740 liter. De rugleuning van de achterbank is overigens via een knop in de kofferruimte neer te klappen.

Het vervoeren van zeer lange voorwerpen wordt daarnaast vergemakkelijkt dankzij de volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel. Onder de dubbele laadvloer is  verder ruimte voor de afdekhoes en langsdragers. Ideaal voor huisvaders met een hockeyteam of IKEA-obsessie dus.

Skoda-Octavia-Combi-2013-02

Het  motorengamma van de Octavia Combi is natuurlijk geen verrassing. Het benzinegamma trapt af met de 1,2-liter met 105Pk en 175Nm koppel, gevolgd door de 1.4 TSI met 140Pk en 250Nm. In tegenstelling tot Volkswagen beschikt deze 1.4 TSI niet over cilinderuitschakeling. Voorlopige topper, totdat de RS met 2.0 TSI verschijnt, is de 1,8-liter TSI met 180Pk.

Dieselen start met de 1.6 TDI in 90 of 105Pk versie. Er wordt geprobeerd om een dieselversie met 14% bijtelling af te leveren maar of dat gaat lukken is nog niet helemaal zeker. Snelste diesel is voorlopig de 150Pk sterke 2.0TDI met 320Nm trekkracht.

Onder de noemer Simply Clever oftewel "gemak dient de mens" biedt de Octavia allerhande snufjes en opbergvakjes die het leven aangenaam moeten maken.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: