In China waarderen ze de Volkswagen Phaeton wel

De Volkswagen Phaeton. Veel is er de afgelopen jaren over de S-klasse concurrent van Volkswagen geschreven. Vaak waren dit niet al te positieve artikelen en in mijn ogen heeft de Phaeton zelfs nooit de waardering gekregen die het model verdient.

De bouwkwaliteit kan zich zonder twijfel met de besten in de branche meten, de Phaeton wordt namelijk grotendeels door speciaal geselecteerde mensen met de hand gebouwd.

Helaas heeft de Phaeton in Europa nooit het succes gehaald wat Volkswagen er van verwacht had. Wat mij betreft is dat te wijten aan een tweetal zaken. Ten eerste, het is een Volkswagen. Daar is helemaal niets mis mee, maar als je in deze klasse voor een auto gaat shoppen dan rijdt je liever niet in een auto voor “het Volk”.

En dan is er nog de “lef-factor”. Waren er in deze klasse maar wat meer mensen die eens wat anders probeerden. Ik weet zeker dat ze de Phaeton een verdomd goede auto zullen vinden.

Volkswagen Phaeton 2013 2

In China waarderen ze de Phaeton gelukkig wel. In 2011 werd zelfs een productierecord neergezet dankzij de verkoop aldaar. Toen verlieten er om precies te zijn 9.332 exemplaren de glazen fabriek in Dresden waar de Phaeton geproduceerd wordt. Ook afgelopen jaar was opnieuw een succesjaar. Weliswaar net géén record (938 stuks minder) maar voor een limousine die al 10 jaar oud is een ongekend succes.

Gelukkig geeft Volkswagen niet op en naar verluid wordt er al hard gewerkt aan een opvolger die waarschijnlijk in 2014 gepresenteerd wordt en in 2015 echt op de markt zal komen.

Hopelijk hebben we in Europa dan wel iets meer lef en krijgt de Phaeton II het succes wat ‘ie verdiend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: