Infiniti houdt het in Europa voor gezien

Het nieuws waarvan je wist dat ’t ging komen: Infiniti houdt het voor wat betreft de West-Europese markt voor gezien en gooit de handdoek in de ring.

Als onderdeel van een herstructureringsplan trekt Nissan zijn luxemerk namelijk van de Europese markt terug, na een periode van ongeveer tien jaar aanmodderen en proberen.

In de toekomst gaat het merk zich meer concentreren op Noord-Amerika en China terwijl Oost-Europa ook nog van belang blijft. In het westen van ons continent daarentegen is 2020 het einde van de weg en wordt de productie van de Q30 en QX30 modellen in Sunderland (Groot-Brittannië) medio 2019 stopgezet.

Infiniti is momenteel in onderhandeling met de diverse ondernemingsraden over hoe verder te gaan met de werknemers. Daarnaast werkt het merk voor klanten aan een transitieplan om de after-sales service, onderhoud en garantieherstellingen te kunnen garanderen.

Infiniti kwam pas in 2008 in Europa aan, na de lancering in de VS in 1989. In ons land werd het merk pas later gelanceerd, maar het luxemerk van Nissan bleef in ons land altijd achter bij de verwachtingen. De samenwerking met en sponsoring van het Red Bull Formule1-team heeft de Japanners dus niets gebracht.

To infinity and beyond geldt blijkbaar dus niet voor Infiniti. Hieronder herinneren we je daarom nog even aan enkele van de modellen die het merk op de markt gebracht heeft of wilde brengen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: