Infiniti Q50 Eau Rouge is voorbode voor snelle en sportieve Q50

Tijdens de komende North American International Auto Show in Detroit die nog deze maand van start gaat, presenteert Infiniti een snelle versie van de Q50 die schuil gaat onder de naam Eau Rouge Concept.

De Q50 Eau Rouge Concept is natuurlijk een verwijzing naar de wereldberoemde bocht op het circuit van Spa Francorchamps, waar zoals de meeste coureurs het zelf zeggen "de mannen van de jongetjes gescheiden worden".

Infiniti schept dus nogal wat verwachtingen, maar details blijven nog even geheim tot 14 januari als deze sedan daadwerkelijk officieel wordt gepresenteerd. Het model is volgens het merk wel een voorbode voor een snelle versie die, in ieder geval in de Verenigde Staten, onder het IPL label (Infiniti Performance Line) op de markt moet gaan komen. In Europa is een dergelijke versie van de Q50 voorlopig niet te verwachten.

De Q50 Eau Rouge is uitgerust met veel componenten van carbon, waaronder de frontsplitter en de zijspiegelbehuizingen. Uiteraard is 'ie verlaagd en voorzien van 21"-inch lichtgewichtvelgen. Een sportuitlaat en een geïntegreerde achterspoiler maken het geheel voorlopig compleet.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: