Instapversie Mazda CX-30 blijft net onder de 30 mille

In aanloop naar de Nederlandse introductie heeft Mazda de eerste prijzen van de gloednieuwe CX-30 bekendgemaakt. En die prijzen beginnen bij een psychologisch goed gekozen bedrag van 29.990,- euro.

Daarvoor krijg je een CX-30 als SkyActiv-G 122. Standaard zijn voorzieningen als cruisecontrol, head-up display, klimaatregeling, lichtmetalen wielen, parkeersensoren achter en Mazda Connect met DAB+, Apple CarPlay en navigatie. Niet slecht voor een instapper dus.

Daarnaast is de benzineversie ook leverbaar als luxere Comfort met een geautomatiseerde achterklep, Bose premium-audiosysteem en leren bekleding. De prijzen van die uitvoering volgen binnenkort.

Naast deze 122 pk sterke benzinemotor levert Mazda de cross-over ook met de SkyActiv-D 116-dieselmotor en later dit jaar met de SkyActiv-X 181. Net als de benzinemotor zijn deze motoren leverbaar met handgeschakelde zesbak of een optionele zestrapsautomaat.

Mazda verwacht een meerprijs van ongeveer € 2.500 voor de automaat. De SkyActiv-X komt daarnaast optioneel als 4WD beschikbaar. Het trekgewicht van de CX-30 komt op 1.300 kg uit.

In September staat de nieuwe Mazda CX-30 bij de dealer, tegen die tijd zijn ook de overige prijzen bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: