Instructieboekje 3.0: Audi eKurzinfo met augmented reality

Wanneer heb je voor het laatst in het instructieboekje van je auto gekeken? Precies, waarschijnlijk zelfs nog nooit. Bij Audi hebben ze daar iets op verzonnen, de eKurzinfo augemented reality App. Zeg maar het instructieboekje 3.0, RTFM krijgt daarmee een hele nieuwe betekenis.

audi-a3-ekurzinfo-app2

Een tijdje geleden introduceerde Audi een nieuwe App voor de A1 genaamd eKurzinfo die dankzij 2D en 3D-tracking in staat was om 65 verschillende items in de A1 te herkennen en de instructies daarvoor op het scherm van je smartphone weer te geven.

audi-a3-ekurzinfo-app3

Nu brengt Audi deze App ook uit voor de A3, waarbij zelfs 300 verschillende items herkend kunnen worden. Richt je iPhone op het instrumentencluster en de App vertelt je bijvoorbeeld waar de temperatuurmeter zit en hoe je deze af moet lezen. Vervolgens krijg je ook nog te zien hoe je bijvoorbeeld kunt checken of er nog wel voldoende koelvloeistof in het reservoir zit.

Hieronder zie je hoe de App werkt en hier kun je ‘m downloaden. Helaas alleen nog voor iOS, over een Android versie wordt nergens gesproken.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: