Irmscher ontwikkelt krachtkuur voor Opel Insignia Sports Tourer

De bekende Opel-tuner Irmscher heeft, samen met een lokale Opel-dealer in het Duitse Neustadt an der Aisch, de Insignia is3 Bandit ontwikkeld. De is3 is in de basis een Insignia Sports Tourer OPC die voorzien is van een aangepaste carrosserie en wat onder handen genomen techniek.

De aanpassingen aan het uiterlijk bestaan onder andere uit een aangepaste voorbumper met grotere luchtopeningen en een frontsplitter. Aan de zijkant zien we nieuwe skirts terwijl aan de achterkant uiteraard een diffuser te vinden is. Een subtiele achterspoiler zorgt daarbij voor een betere downforce.

Irmscher Insignia is3 Bandit Opel Sports Tourer 01

Alle onderdelen worden overigens voorzien van een gouden accent. Datzelfde geldt voor de exlusieve 20”-inch velgen waarop een subtiel gouden randje te herkennen is. Onder de kap is de motor voorzien van een nieuwe turbolader inclusief koeling en een nieuw lucht in- en uitlaat traject.

Dankzij die aanpassingen komt het vermogen voortaan uit op 279kW/370Pk met een trekkracht van 600Nm. Daarmee sprint de is3 in 5,9 seconden naar de 100 km/h. Niet echt spectaculair dus en ook hier blijkt maar weer eens dat de Insignia heel snel, zoals de Astra overigens al deed, de nodige kilo’s moet verliezen.

Tenslotte meldt Irmscher nog dat het onderstel is aangepast om het extra vermogen beter tot z’n recht te laten komen. De is3 zal vanaf eind dit jaar te bestellen zijn als compleet nieuwe auto, maar ook bestaande kopers van een Insignia ST OPC kunnen hun auto alsnog laten voorzien van al deze zaken en dat is natuurlijk een goede zaak.

De prijzen voor dit alles zijn nog niet bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: