Is de Aston Martin Lagonda Taraf een flop, net zoals het origineel uit de jaren '70?

Het antwoord op bovenstaande vraag is natuurlijk een volmondig ja.

Want als je eerst stoer verkondigd hebt dat een nieuwe Lagonda exclusief aan het Midden-Oosten is voorbehouden en dan tijdens de AutoSalon van Genève schoorvoetend aankondigt dat dit model opeens ook in Europa leverbaar wordt, dan heb je gewoon een slecht verhaal. Punt. Uit.

Aston Martin Lagonda Taraf 2015 geneve goud 04

En daarmee lijkt de Lagonda Taraf zoals de nieuwe officieel heet net zo’n flop te worden als z’n illustere voorganger uit de seventies. Het lijkt er dus sterk op dat de Britten er niet in geslaagd zijn om de 200 te bouwen exemplaren in het Midden-Oosten aan de man te brengen.

Goed, mocht je dus in Zuid-Afrika of Europa woonachtig zijn dan heb je nu de kans om een unieke Aston Martin te kopen.

Voor welk bedrag wilde het merk niet melden, maar achter gesloten deuren wisten we van een AM-medewerker een prijsje te ontlokken en die bedraagt 600.000,- pond sterling. Dat is uiteraard zonder allerlei fratsen zoals de wisselkoers, BTW en BPM en dus bedraagt de prijs in ons land een dikke 1 miljoen euro. En daarvoor koopt niemand ‘m hier natuurlijk.

Aston Martin Lagonda Taraf 2015 geneve goud 03

Aston Martin rechtvaardigt de prijs door te zeggen dat de Taraf geheel met de hand, én alles in overleg met de klant, wordt vervaardigd. In feite is de Taraf echter niets meer dan een opgepimpte Rapide aangezien ook de VH-architectuur als basis dient. De productie van deze Lagonda-generatie vindt plaats in een speciaal gebouw waar ook al de V12 Zagato en One-77 tot leven kwamen.

Onder de kap ligt een 5,9-liter V12, die de Taraf in 4,5 tellen naar de 100 km/h laat sprinten. Iets wat ook al niet echt bijster snel meer is in deze prijsklasse.

Aston Martin Lagonda Taraf 2015 geneve goud 01 Aston Martin Lagonda Taraf 2015 geneve goud 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: