Is de Mercedes Concept IAA een voorbode van toekomstige CLS?

Mercedes presenteert op de IAA met de IAA Concept, dat staat voor Intelligent Aerodynamic Automobile, misschien wel de meest besproken concept van de gehele show in Frankfurt.

De IAA is eigenlijk namelijk twee auto’s in één: een wereldkampioen aërodynamica met een Cw-waarde van 0,19 en een vierdeurs coupé met een onweerstaanbaar design.

Het studiemodel, dat zijn wereldpremière viert op de IAA in Frankfurt, schakelt vanaf een snelheid van 80 km/h automatisch over van designmodus naar aerodynamische modus en verandert door tal van aërodynamische maatregelen van vorm.

Oftewel, dan schuift de gehele staartsectie zo’n 390 mm uit. Tegelijk sluiten flapjes in de voorbumper en in de louvres, om de luchtweerstand nog verder te elimineren.

Mercedes-Concept-IAA-2015-12

Onder de kap van de IAA Concept ligt de aandrijflijn die ook te vinden is in de huidige C-klasse en wel die uit de C350e PHEV. Dat betekent een 2.0 viercilinder en een elektromotor die samen 279Pk en 600Nm trekkracht leveren. Er kan zo’n 60 kilometer volledig elektrisch mee worden gereden.

Bovendien is de IAA een voorproefje van de nieuwe generatie CLS die ergens in 2017 op de markt komt en een elektrische sedan als concurrent van de Tesla Model S, die hoog op het verlanglijstje van Das Haus staat.

De IAA is (in ‘korte’ modus) met z’n lengte van ruim 5 meter wel zo’n 10 cm langer dan de huidige CLS en met uitgeschoven kont zelfs 5 meter 43. Dat is ook zo’n 18,5 cm langer dan een S-klasse, met verlengde wielbasis wel te verstaan.

Mercedes-Concept-IAA-2015-15

Daarover gesproken, de wielbasis van de IAA is ook zo’n 10 centimeter langer dan die van de huidige generatie van de CLS en E-klasse. Misschien dat die in de toekomst dus een grotere wielbasis en dus een nog ruimer interieur krijgen, of Mercedes is al een platform voor de volledig elektrische sedan aan het maken waar de nodige accu’s in ondergebracht kunnen worden.

Het interieur van de ‘Concept IAA’ combineert stijlvolle sportiviteit met modern luxury. Het interieur heeft de designlijn van de S-Klasse en S-Klasse Coupé en geeft een idee hoe het interieur van een businesslimousine er in de nabije toekomst uit kan zien.

Het stuurwiel bevat touchfuncties en biedt zo ergonomisch perfecte functionaliteit op een heel klein oppervlak: OFN-knoppen (Optical Finger Navigation), die analoog aan de touchpad in de middenconsole zwevend zijn ingebed in de bedieningsclusters, stellen de bestuurder in staat door het menu van het combi-instrument te scrollen.

Met de linker OFN-knop wordt het linker display geregeld, met de rechter OFN-knop het rechter display. Op die manier wordt de ‘handen aan het stuur, ogen op de weg’ bedieningsfilosofie die Mercedes-Benz al vele jaren aanhangt, toegepast op een wijze die eenvoudig is en geen ruimte laat voor fouten.

Mercedes-Concept-IAA-2015-16 Mercedes-Concept-IAA-2015-10 Mercedes-Concept-IAA-2015-09 Mercedes-Concept-IAA-2015-06 Mercedes-Concept-IAA-2015-07 Mercedes-Concept-IAA-2015-05 Mercedes-Concept-IAA-2015-02 Mercedes-Concept-IAA-2015-01 Mercedes-Concept-IAA-2015-03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: