Is de nieuwe C4 de Multipla van Citroën?

Eind vorige eeuw was er ooit een Fiat die qua design de nodige stof op deed waaien, de Fiat Multipla. Mocht je niet weten welk model dat is dan kun je op eigen risico op deze link klikken.

En kijkend naar de eerste, vandaag door Citroën vrijgegeven foto's van de nieuwe C4 Picasso vraag ik me direct af of de nieuwe C4 niet de Multipla van Citroën gaat worden.

Laten we eens naar de feiten kijken. De nieuwe C4 is natuurlijk gebaseerd  op de Technospace Concept die we al in Genève zagen en daarom heet ‘ie officieel de C4 Picasso Technospace.

De Technospace is gebaseerd op het Efficient Modular Platform 2 (EMP2) van de PSA Group. Daarmee is het chassis in één klap 70 kilogram lichter dan bij de vorige versie. Tel daar de overige gewichts-besparende maatregelen van nog eens 70 kilogram bij op en dan snap je waarom Citroën claimt dat de C4 Picasso net zo licht is als een C3 Picasso. Die besparende maatregelen hebben natuurlijk ook een effect op het verbruik en de uitstoot. Die liggen tot 1 liter per 100 kilometer en 30 gram per kilometer CO2 lager dan voorheen.

Citroen Picasso 2013 2014 02

De nieuwe C4 is 4 meter 43 lang, 1 meter 83 breed en 1 meter 61 hoog. De wielbasis is met 5,5 centimeter gegroeid terwijl de totale lengte met 4 centimeter afnam ten opzichte van het vorige model. De bagageruimte heeft een inhoud van 537 liter.

Verder schijnt Citroën bijzonder trots te zijn op het interieur dat de benchmark op het gebied van interieurdesign zou moeten zijn en vergeleken wordt met een “loft” style. Dat wordt mede geaccentueerd door het gebruik van veel glas; zo is er in totaal meer dan vijf (!) vierkante meter aan glas in het model terug te vinden. Carglass is gegarandeerd blij met je, ze kunnen tenslotte niet genoeg van die bagger HPX3 hars slijten.

Citroen Picasso 2013 2014 06

Maar goed, loft style dus. In mijn ogen is het inderdaad duidelijk dat de designer zich meer met loungen bezig heeft gehouden dan met autorijden, getuige de plaatsing van de instrumenten tussen de voorste passagiers in.

Deze instrumenten bestaan overigens uit een 12”-inch scherm waarop alle informatie wordt weergegeven en een 7”-inch touchpad van waaruit alle functies zoals de navigatie, audio en klimaatcontrole/airconditioning worden bediend.

Citroen Picasso 2013 2014 04

Ook de overige opties hebben meer met loungen dan met het verkeer bezig zijn te maken: zo komt er een speciaal Lounge Pack beschikbaar dat uitgevoerd is met ‘Relax’ stoelen met extra beenruimte, voorzien van massagefunctie waarbij de rechter voorstoel overigens ook voorzien is van een elektrisch bedienbare voetensteun en een ‘Relax’ hoofdsteun.

De vernieuwde C4 komt voorlopig op de markt met twee benzinemotoren (120 en 150Pk) en een drietal diesels (90, 115 en 150Pk). Later schijnt nog een 1,2-liter Turbo driecilinder met 140Pk te komen. De snelste C4 heeft een topsnelheid van 209 km/h, de langzaamste slechts 173 km/h. Het koppel ligt tussen de 160 en 270Nm. Verder wordt ‘ie leverbaar in 8 kleuren en de velgenmaten liggen tussen de 16”- en 18”-inch.

Citroen Picasso 2013 2014 05

De C4 Picasso trapt dit jaar af als louter vijfzitter. De C4 Grand Picasso volgt namelijk pas begin 2014. In September staat de nieuwe C4 in de showroom maar mocht je van de zomer op vakantie “ab in den Süden” gaan dan kun je ‘m al tegen komen, in Frankrijk wordt ‘ie al vanaf Juni geleverd. Over Duits gesproken, die hebben trouwens een prima alternatief, net zoals de Koreanen.

Citroen Picasso 2013 2014 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: