Is deze Volkswagen GTI Clubsport een voorbode voor een 40 Jahre Edition?

Het jaarlijkse VAG-feestje in de vorm van het GTI Treffen aan de Oostenrijkse Wörthersee staat weer voor de deur en dus is het de beurt aan het nodige sportieve spul van dit concern, vandaag in de vorm van een Volkswagen Golf GTI Clubsport.

Met deze Clubsport versie wil Volkswagen de meningen van het publiek peilen om te kijken of er nog ruimte boven de huidige GTI is voor een extra sportieve, hardcore GTI.

Een dergelijke GTI is dan natuurlijk meteen een uitstekende kandidaat om volgend jaar de veertigste verjaardag van de Golf te vieren. Tot die tijd zal je het moeten doen met een tweetal schetsen die het ruigere spoilerwerk enigszins laten zien.

Naar verluidt ligt onder de kap een licht opgewaardeerde versie van de 2,0-liter TFSI die in dit geval over 265Pk beschikt. Verder zien we aangepaste en dikkere bumpers, grotere luchtinlaten, een andere achterspoiler en nieuwe tienspaaks velgen.

Nu bekend is geworden dat de R400 ook in productie gaat, zijn er op dit moment dus twee kandidaten voor een actiemodel. Welke het gaat worden weten we volgend jaar.

Volkswagen Golf VII GTI Clubsport 40 Jahre jaar Edition 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: