Isn't it Ioniq? Hyundai onthult Prius-concurrent

Hij lijkt op de liefdesbaby van een Honda Civic en de Toyota Prius, maar met de Ioniq gaat Hyundai vol de aanval inzetten op laatstgenoemde.

De Ioniq is de allereerste Hyundai die zonder enkel een verbrandingsmotor onder de kap op de markt komt en wel in een drietal smaken: als volledig elektrisch model (EV), als hybride en als plug-in hybride. De eerste twee zullen vanaf komende zomer in de showroom staan, de plug-in-variant volgt later dit jaar en dat is voor de Prius maar goed ook.

Want laten we eerlijk zijn, als het alleen om het uiterlijk gaat dan kies je natuurlijk meteen voor de Koreaan die er ondanks z’n lage cW-waarde van 0,24 voor een vijfdeurs hatchback nog best goed uitziet.

Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 02

Veel details zijn nog niet bekend, maar wel dat de hybride versie de beschikking heeft over een 105Pk sterke 1,6-liter GDi-benzinemotor die aan een 43Pk sterke elektromotor gekoppeld is. Het systeemvermogen bedraagt 152Pk en dat is ook meteen de topsnelheid.

Harder dan 152 km/h gaat ‘ie niet en dat is meteen z’n grootste nadeel. Een automaat met dubbele koppeling is daarbij overigens standaard, maar die is ongetwijfeld niet geschikt om een beetje sportief mee te rijden.

Zeker is in ieder geval dat de Ioniq ondanks de aangescherpte bijtellingregels in de volledig elektrische versie in aanmerking voor een lage 4% bijtelling bij zakelijk gebruik en ook een te openen dak met zonnecellen lijkt van de partij als we op de foto's af kunnen gaan.

Meer informatie volgt rond de AutoSalon van Genève begin Maart.

Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 05 Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 07 Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 03 Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 04 Hyundai Ioniq plug in hybride elektrische auto 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: